Klass 9A

heter en ny serie som har börjat i ettan. Den handlar om en av Sveriges sämsta klasser som får några av sveriges bästa lärare. Målet är att de ska bli en av sveriges tredje bästa klasser på en termin. De senaste åren har skolan bara blivit sämre och sämre. 24 % av alla nior har inte fått godkänt i ett eller flera ämnen och 10 % har inte godkänt i svenska, engelska eller matte. Som blivande lärare (visst låter det fint?) kan man inte låta bli att undra varför. Är lärararna så dåliga? Är det något fel på lärarutbildningen, eller är det eleverna det är fel på? Något av det viktigaste som lärare är kärleken till jobbet och eleverna, såhär säger en av de nya lärarna:

"Det finns ingen starkare kraft än kärlek. Kan man inte vinna dem med kärlek, då kan man inte vinna dem med något annat. Och vad gör man inte för den man älskar? Vinner man deras hjärta gör man precis vad man vill med dem. Vinn deras hjärta och de kommer att dansa med dig."

Jag blev helt fängslad av första avsnittet. Det är inte bara en berättelse om skolan utan också om 20 elever och 8 lärare, som skapar otroliga möten. Nästa avsnitt sänds imorgon tisdag kl 21.30 i ettan. Man kan också se programmen här.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0