Dagens

Musiktips: Maroon 5
Middag: Köttfärssås och spagetti
Temperatur: -12 grader
Snödjup: 30 cm
Läsare: Sofie
Plugg: Att förstå barns tankar och ditt ultimata klassrum
Visdomsord: "Livet är inte något som drabbar oss, det är något vi själva är med och formar."


Om Norrlänningar

Det är på förslag att slå ihop Norr- och Västerbotten samt Västernorrland, till ett län. Vissa tycker då att norrlänningarna inte kommer kunna skiljas åt längre och att det är hemskt eftersom norrlänningar inte vill bli kallade norrlänningar! De tycker att de blir ihopklumpade :-)

Jag håller dock inte riktigt med jag tycker att det där med norrlänning fyller en viss funktion. Inte om man ska veta var någon bor, utan mer för att veta någons bakgrund, vad de har i bagaget liksom. Jag tror att norrlänningar och sörlänningar (helt okej att kalla mig det om jag får kalla norrlänningar norrlänning :P) kan olika saker och har olika erfarenheter. Därför kan upplysningen han/hon är norrlänning, vara ganska informativ. Inte om man pratar om var folk bor förstås, då vill jag nog ha lite exaktare uppgifter än så, men för att veta mer om personen. På samma sätt kan det ju vara ganska intressant att veta att jag är sörlänning, för det kan säga en del om mig. Därför tycker jag att det ska vara helt okej att kalla norrlänningar, norrlänningar och sörlänningar, sörlänningar! :-) Det är faktiskt ungefär som när man säger vilket land man är från, det har ju inte så mycket med det rent geografiska att göra, utan man vill bara veta mer om personen. Fast nu är ju norrlänningar faktiskt svenskar (jo, det är sant!) det är inte så jag menar! Misstolka mig inte! Det är bara det att det fyller en annan funktion en den rent geografiska!

Sen är det ju så att sörlänningar i allmänhet vet väldigt lite om den norrländska geografin och det är tragiskt! För dem är norrland det enda som betyder något, det spelar ingen roll om man säger norrbotten eller Luleå, de vet ändå inget mer än att det ligger nånstans i norrland och det är sjukt! Hur många av mina släktingar och vänner vet egentligen i vilken stad jag bor? Jag kan säga att de inte är så många.... Dessutom finns det ju massor med fördomar om norrlänningar och det är också hemskt, men det tror jag mest beror på det geografiska avståndet. Hur som helst så tycker jag ändå inte att man ska sluta använda ordet norrlänning, för det fyller en funktion!

Dagens

Musiktips: Snow Patrol
Middag: Viltsoppa
Temperatur: -4
Snödjup: 30 cm
Läsare: Johan
Plugg: Vägar in i skriftspråket
Hemsida: http://www.spreadshirt.net/
Visdomsord: "På Sveriges nationaldag släpper de ut kungen från Skansen. Han vinkar till människorna och tycker det är roligt att få se sig omkring." / Lissi 6 år


Vackert!

Luleå är så himla vackert. Imorse när jag gick till skolan så såg jag himlen precis innan solen orkade sig upp. Den var allt mellan djupröd och ljusblå. På vissa ställen var det rosa små fluffmoln och närmast horisonten var det ett starkt rött sken. Jag hade såklart inte kameran med mig :-( och hade jag haft det hade jag väl inte haft tid att ta kort ändå. Men det är ofta vackra soluppgångar över Porsön. Dessutom är det snö och kallt och nu har det varit klarblå himmel och sol flera dagar i rad! :-D Jag tycker om Luleå!

image34

(Det här är ju inte soluppgången då, eftersom jag inte fick något kort på den.)

Etanol är bra för Afrika!

Se detta klippet!

Visst är det bra! Det är bara att köpa etanol och biogasbilar! Bums! :-)

Nya bilder på Pixbox


Slappdag

Ja, idag har det varit slappt. Jag har pluggat, suttit massa på internet och lagat mat. Det är typ allt. För det första sov jag länge idag, till tio över tio, det var jätteskönt! Sen gick tiden bara.... :-) Men ikväll ska jag till Piteå, till Jonas, jag har ingen aning om vad vi ska göra, men det blir nog kul! :-D

Idag har det varit lika fint väder som igår, eller i alla fall såg det väldigt fint ut från mitt fönster :P

Jag vet faktiskt inte vad mer jag ska skriva här...så jag tänker inte skriva mer ;-)

Fantastisk Vinterdag!

image31


image32


image33

Herakleitos:


Det enda bestånde är förändringen.




Det går i rätt riktning!

Läs det här! 

Ja, vad ska man säga, det går i rätt rikning! Synd bara att de fick makten över huvudtaget, men jag är helt övertygad om att de kommer förlora den vid nästa val, och det är ju bra! :-)

Snökaos i Norrland!

Ja, det är sant, det går faktiskt! Snökaos i norra norrland :-) Det kom ungefär en halvmeter snö igår :-) På en dag, det fanns inte en chans i världen för dem att hinna med att skotta. Vilket resulterade i att det låg ungefär en halvmeter snö på alla vägar och trottoarer i hela Luleå. Nu är det ju så att norrlänningarna är ganska vana vid vinterväglag, men det är svårt för bussar och bilar att ta sig fram när det är så mycket snö! Därför blev nästan alla bussar väldigt försenade, de fastnade lite varstans och enligt ryktena var det totalt kaos i stan! Så, jo, det kan bli snökaos i norrland också! Vi väntade spänt på att få höra något om det på nyheterna och när vädret började kom det. "Det har snöat en del i norrland, uppemot en decimeter på sina håll" Oj, vad vi skrattade! Hade det varit i Stockholm hade inte nyheterna handlat om något annat, men så är det, livet är orättvist!

Uppdatering: Läs mer om snökaoset här!

Idag är det en sån där fin dag igen som det var i onsdags. Solen skiner, det är helt vindstilla igen och det ligger massor med snö överallt. Vi var ute och gick förut, det var så vackert! Såhär borde vintern alltid vara! Jag lägger upp lite bilder som Edvard tog sen :-)

Klimatsmart

Jag ville bara tipsa om en jättebra sida klimatsmart.tv4.se där kan man göra ett test och se hur mycket koldioxod man släpper ut. Man kan också se hur stort ekolgiskt fotavtryck man gör och hur många jordar det skulle gå åt om alla levde som du! När du gjort testet får du också tips om vad just du kan förändra i din vardag för att bli mer miljövänlig, bra va? :-) Vill man göra ännu mer kan man bli medlem! Då kan man till exempel läsa idéer som folk har på hur vi ska bli mer miljövänliga och sedan kan man rösta på bästa idéen! Besök sidan nu!

Hihi, detta börjar likna en miljöblogg.... men, men, jag lovar att jag inte bara ska blogga om miljön. Jag kan förresten meddela att arlas ekologiska yoghurt med jordgubb/rabarber smak var jättegod, så det är bara att kila iväg och köpa! :-D

Snöstorm

Idag snöar det, på tvären ;-) Det blåser massor och snöar massor. Det kräksnöar helt enkelt ;-) Det har kommit säkert 15-20 cm sen i morse, snart ser man inte ut genom fönstret längre, dels är det massa snö på rutan och dels så är allt utanför vitt. Det är ett sånt här snöoväder som skulle orsaka totalt kaos i södra Sverige och få samhället att stanna av helt, sen skulle det stå "Snökaos i södra sverige" på alla löpsedlar dagen efter. Men nu befinner vi oss inte i södra Sverige utan i den norra delen. Där fortsätter livet precis som vanligt. Det var ju på tiden att det kom lite snö, hoppas bara att den får ligga kvar!

Det är lite intressant att det var typ världens finaste vinterväder igår, med -15 grader och sol, det var massa snö på träden och allt var jättefint, och idag är det snöstorm, spännande!

Jag lägger upp lite bilder så ni kan få se hur fint det är! Balnd annat är det ingången till mitt hus, det går fortfarande att ta sig in och ut, jag lovar! ;-)

image29


image30

Magnus

Låt mig presentera min nya kompis Magnus! Han är ca. 120 cm hög, mestadels svart och jätteskön! Jag har inte hunnit umgås så mycket med honom än, han är nämligen nerpackad i en kartong, men jag är säker på att jag kommer trivas med honom. Magnus är en kontorsstol som jag köpte idag för 350 kronor på Jysk, skitbra! Nu kommer jag sitta skönt när jag pluggar och ser på TV!

Vi har ju börjat en ny kurs nu, vilket är trevligt, jag har kommit på att en av lärarna verkar vara riktigt bra! Det är coolt, för de brukar faktiskt inte vara så bra! Jag har läst så att ögonen nästan blöder de senaste dagarna, det är helt sjukt vad de förväntar sig att man ska hinna igenom, och ta in! Men det är riktigt intressant faktiskt, idag har jag läst om barns språkutveckling, det är intressant det där hur de kan lista ut ett helt språk nästan alldeles själva!

Igår var jag och Edvard skitflummiga, det var ganska roligt faktiskt :-) Vi åt pannkakor :-D

Bröllopsbonanza, alltså, jag vet att jag sa att jag nog inte skulle se alla avsnitten, men jag är helt fast! Ett program som bara måste ses av alla som planerar att gifta sig någon gång i livet! Så ikväll skall jag sitta som klistrad framför TV:n (Edvards TV;-)) klockan nio! Synd bara att det går i TV4+, då kan ju inte alla se det...

Ha de fint!

Norrlänningar och miljön...

Johan tipsade mig om denna artikeln, läs den!

Klart att stockholmarna köper mycket miljöbilar när de har trängselskatt, det är precis som det ska vara!

"Samtidigt har det inte varit någon rusning efter att köpa miljöbilar i de nordligare delarna av Sverige. Åtta av de tio kommunerna som hamnar sist på listan finns i norra Sverige. Allra sist på listan hamnar Dorotea och Arvidsjaur, de har tre miljöbilar vardera."

Ja, vad säger man, jag tror dels att det beror på att det finns få tankställen i norrland, även om det inte är någon ursäkt så är norrlänningen lat! ;-) Men norrlänningen är inte bara lat utan också lite efter, långsam, slow, ja, ni fattar. Det tar helt enkelt ett tag innan sådanahär moderniteter kommer hit upp. Dessutom är inte miljömedvetenheten den bästa, ni märker ju på det ekologiska urvalet här, det finns mellanmjölk och fil, thats it! Men, trots att de inte är så snabba kanske de börjar fatta nu, vädret har varit kusligt likt södra sverige de senaste veckorna....

Ekologiskt

Det är kallt idag, eller i alla fall känns det så, även om termometern inte sjunkit så lågt. Idag har det också varit sol för första gången på länge, den är ju inte uppe så många timmar, så det gäller att molnen skingrar sig vid rätt tillfälle. Det var i alla fall fint så länge det varade, det märks att vi går mot ljusare tider ;-)

Jag upptäckte att det finns ekologisk yoghurt, från arla såklart, tänk om norrmejerier kunde vara lika bra på ekologiskt som arla, vad bra det skulle vara! Det känns ju lite onödigt när de transporterar yoghurten från Linköping, det är ju en bit... För att tex. norrmejerier skall göra fler eklogiska grejer och för att stödja tex. arla som redan har mycket ekologiskt, kan man ju köpa mycket ekologiskt! :-) Jag behöver väl inte säga varför ekolgiskt är bra? ;-) Om ni vill påverka extra mycket kan ni ju skicka ett mail till norrmejerier och säga att de ska göra fler ekologiska produkter ;-)

Idag har jag läst en himla massa, men jag är inte färdig än :-( Pust, bara att läsa vidare!

Dagens

Musiktips: James Morrison
Middag: Fiskpinnar och potatismos
Temperatur: 0 grader
Snödjup: 10 cm
Läsare: Mattias
Plugg: Kursintro och läsning
Hemsida: http://www.ams.se/
Visdomsord: "Man byter bara problem när man e välfärd och pengar"


Kursstart

Ja, idag börjar en ny kurs och jag börjar läsa inriktningen svenska för tidigare år. Det är spännande, men det är som vanligt när det börjar en ny kurs, skitmycket att göra. Idag har jag beställt kurslitteratur för 1300 kronor ungefär och jag som trodde att jag skulle kunna spara pengar denna månaden.... Det är inte bara det att vi ska betala böckerna, vi ska läsa dem också. Jag insåg nyss att vi ska läsa 117 sidor tills på onsdag, vi är lediga imorgon, men ändå! Tur att jag fick tag på boken, det var den enda som fanns inne :-) Jaja, nog om mitt plugg, det brukar lösa sig, man har mer tid än vad man tror...

Nu ska jag vara helt ärlig och berätta vad jag och Edvard gjort typ hela helgen... vi har läst ikeakatalogen från pärm till pärm ;-) Vi har kollat på möbler och skrivit listor i timmar, skitkul! :-D Det är alltså såhär: Vi ska flytta ihop! :-D Och nu har vi bestämt typ allt vi ska köpa, det blir en del pengar, men så blir det fint också! Det finns bara ett problem, det är typ mer än fem månader kvar tills vi ska flytta! :'( Om vi nu får en lägenhet då, men vi hoppas det! Varför ska det vara så lång tid kvar till sommarn?! Men men, tiden brukar gå fort... jag föreslog igår att jag skulle flytta in hos Edvard och Linnea nu, utan att betala någon hyra, då kunde jag spara jättemycket pengar så att jag har råd med hyran sen i sommar :-) Edvard tyckte inte det var en så bra idé, låt mig gissa att Linnea inte tycker det heller ;-)

Igår var vi i kyrkan i Antnäs på nån slags fest ;-) det var god men stark mat, jag är inte så mycket för stark mat ;-) Efter det var det Gudstjänt och det var en som hade bott i Tanzania i tre månader som pratade, det var intressant.

Igår var det söndagkväll, söndagkväll betyder utflytt ;-) Jag börjar vänja mig vid det nu, men nu har jag börjat tycka illa om måndagarna istället. Vi träffas nästan aldrig då, det blir så sjukt tomt att vara hemma alldeles ensam när man har umgåtts hela helgen, det jobbiga är att Edvard jobbar två helger i rad nu :-( Jag tycker inte om när han jobbar helg, då hinner vi inte träffas så mycket :-( Ååå, vad jag längtar tills jag får bo med den killen, då kommer vi träffas varje dag! :-D

Nej...

...jag är inte död, jag är inte ens medvetslös eller svårt sjuk, jag har helt enkelt haft trevligare saker för mig än att blogga. Men nu ska jag ge er en uppdatering. Jag var ledig i fredags, så då åkte jag såklart hit (till Edvard), eftersom han också var ledig, det känns som att vi har spenderat hela helgen med att drömma om och planera våran framtid, vilket vi också gjorde i fredags :-D Men på kvällen var det tjejmiddag med några från min förra klass, vi åt tacos och såg på Let´s dance, det var jättetrevligt! Efter det åkte jag tillbaka hit, vet ni, det är sjukt mysigt att sova i samma säng som sin pojkvän, jag längtar tills jag får göra det varje natt :-D Igår hade vi det trevligt, alltså, jag vet inte riktigt vad vi har gjort i helgen, som vanligt, mer än att vi haft det trevligt och mysigt :-) I alla fall så såg vi Breach igår, en ganska bra film faktiskt, väldigt Amerikansk på ett sätt, men väldigt oamerikansk på ett annat ,jag ska inte gå in närmare på det ;-) Denna helgen höll på att bli en katastrof när jag insåg att jag hade glömt mysbyxorna hemma! Jag överlever inte en hel helg utan mysbyxor! Men som tur var insåg Edvard vilken katastrof det var så jag fick låna hans gamla söndriga träningsbyxor, jag ser ut som värsta hiphopparen i dem, de är lite stora ;-)

Igårkväll så tittade Edvard på mig, jag frågade var det var och då sa han, "Du är så vacker" och gav mig en jättestor kram, det är kärlek. ♥ Tilläggas ska att jag hade hiphopbyxorna på mig ;-)

Imorse räknade Edvard mina födelsemärken 110 stycken om någon undrade ;-) Sen åt vi "Lyxfrukost" som vi kallade det. Vi hade yoghurt, fil, banan, apelsinklyftor, gurka, tomat, ost, skinka, rostat bröd, vanligt bröd och apelsinjuice :-) Mums!

Nu är Edvard inne i stan och tränar, så jag är alldeles ensam i hans och Linneas lägenhet ;-) Det har jag aldrig varit förut, så det är spännande! Han sa att jag inte fick hitta på något bus, vi får se hur det blir med det ;-)

Dagens

Musiktips: Good Charlotte
Middag: Skinkpasta med svamp
Temperatur: + 2
Snödjup: 3 cm
Bok: Harry Potter! :-D
Läsare: Hanna
Plugg: Studiesammanfattning
Hemsida: http://www.kändisbebisar.se/
Visdomsord: "Vi har tillräckligt med religion för att hata, men inte tillräckligt med religion för att älska varandra."


Ojoj!

Haha, det var värsta försäljaren här nyss. Han skulle sälja mig ett uppslagsverk. Det är ganska intressanta metoder de har, först berättade han allt om det, hur superbra det var förstås. Sen fick jag själv bläddra i en bok, den var jättefin med massor av fina bilder, jag är säker på att det var ett jättefint uppslagsverk. Men det dröjde länge, väldigt länge, innan han berättade om priset. Sen hade de ju så klart ett superbra erbjudande på priset, man behövde bara betala 186 kronor i månaden och det är ju ingenting...eller? En bok kostade 744 kronor, och det var 10 böcker, det blir sammanlagt 7440 kronor! Då skulle jag bara behöva betala av detta i hmm, få se nu....lite mer än tre år! Ja, men det låter ju som en bra plan, eller? Men jag skulle ju få en atlas med köpet, helt gratis, då är det klart det är värt det! Not! Han talade förstås inte om för mig hur länge jag skulle behöva betala av detta, men jag var tillräckligt smart för att räkna ut att det skulle vara länge! Sen kan man ju undra hur mycket av pengarna som går till hans lön, han åkte runt till alla lärarstuderande och försökte sälja det där, PUST! Jag behöver väl knappast tala om för er att jag inte köpte det, även om jag stundtals var lite frestad, det var väldigt fint. Men vad ska man då ha google till? Det är ju gratis! Han verkade nästan bli sur när jag sa att jag inte ville ha det, han tyckte väl att jag hade slösat bort hans tid. Men han accepterade mitt nej i alla fall, det var skönt! :-)

Jaja, nu ska jag återgå till mitt liv och laga middag istället!

Now you're gone

Ja, så heter den, Boten Anna på engelska, stackars engelsmän, låten ligger nämligen etta på englandslistan! Men de har väl inte hunnit tröttna än kan jag tro... Så här är det, låten är bra, punkt! Men, man har ju hört den ganska många gånger.... är du sugen på att höra den en gång till, på engelska, så kan du ju göra det här. Jag tyckte att den engelska versionen var bättre, eftersom texten har ett vettigt innehåll. Men, den är ju utjatad som få. Den väckte dock lite minnen, första gången jag hörde den tex. det var på min studentbal, jag tyckte mest den var konstig och fattade inte vad den handlade om :-) Ja, jag är lite splittrad som ni märket, men jag tror att jag har kommit fram till detta: Låten är bra, men väldigt uttjatad!

Videon är ju ett ämne i sig. Jag hatar (jag vet att det är ett starkt ord, men så är det) videor där tjejer bara är ett sexobjekt och en kropp som bara är till för att tittas på! Varför får man bara se när tjejerna byter om och inte killarna? Varför är det bara tjejerna som dansar, varför är det bara deras kroppar som åmar sig svettiga på dansgolvet? Va? Varför ska det vara så? Jag blir arg! Tänk om man någon gång kunde få se en video där killarna var halvnakna och tjejerna påklädda, men det lär ju inte hända... Grrrr!

Today (jag vet, jag är urkass på rubriker, men det handlar ju inte om något ;-))

Usch alltså! Det ösregnar, blåser massor, och gatorna är fyllda med blankis. Tur att man inte behöver gå ut :-) Nu är jag färdig med min studiesammanfattning, vilket innebär att jag är färdig med kursen, vilket i sin tur innebär att jag är ledig tills på Måndag, då nästa kurs börjar :-D

Edvard gjorde ett sugmärke på min haka! (fråga mig inte varför) i tisdags! Grrr! Som hämnd tänkte jag berätta det för alla här, nu har jag gjort det! ;-) Det är faktiskt inte så snyggt att ha en blå prick mitt på hakan, fast jag tror i för sig inte att folk tror att det är ett sugmärke, det ser inte precis ut så!

Jaja, nog om det! Fast nu vet jag inte vad mer jag ska skriva, för jag orkar inte med något seriöst just nu, jag tror jag ska gå och tvätta istället, om tvättstugan är ledig förstås...

Hejsvejs!

Dagens

Musiktips: Plain White T´s
Middag: Grekisk kyckling med pasta
Temperatur: + 3 grader
Snödjup: 3 cm is
Läsare: Johan, men du måste skriva intressantare kommentarer!
Plugg: Projektredovisning, hela dagen!
Hemsida: www.coolstuff.se
Visdomsord: "Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat." / Isabell 7 år


Tråkdag

Idag är det fortfarande plusgrader, och regn och så blåser det massa också! Ush vad tråkigt, tur att jag inte behöver gå ut. Snön smälter bort! Man ser redan gräset på vissa ställen :´(

Nu har vi redovisat vårat projekt, det gick bra :-) Resten av dagen ska vi lyssna på alla andras redovisningar, det är ganska intressant, men det kan bli lite långtråkigt att göra det hela dagen... Jag skulle vilja gå hem och läsa min Harry Potter istället, det är så spännande! Men jag har inte riktigt tid att läsa, i helgen, då ska jag läsa! Då kanske jag hinner läsa ut den om jag kämpar riktigt bra :-) Jag har  kommit på att man kommer väldigt långt i boken utan att tänka på det, det är bra :-) Fast tänk sen när boken är slut, då är allt slut. Tänk om det är värsta hemska slutet som man blir jätteolycklig av, jag vill veta hur det går för Harry resten av livet, om han nu överlever. Det läskiga är att det är en sån sorts bok att han säkert skulle kunna dö på slutet, nej usch vad hemskt. Då kan man ju inte göra något åt det, man får skriva om slutet ;-) Intressant för er som redan vet hur den slutar....

Den här datorn är ganska seg, det var helt omöjligt att komma in på Lunar, jag tänkte jag skulle kolla där för det var så längesen. Intressant va?

Nu vet jag inte vad jag ska skriva, jag har inte så mycket inspiration, vi börjar ganska snart i alla fall!

Dagens

Musiktips: Anastacia
Middag: Köttbullar med potatismos
Temperatur: 4 grader
Snödjup: Ja, vad ska man säga, försvinnande?
Läsare: Pappa
Plugg: Seminariereflektion
Hemsida: hjalmaredbibel.blogspot.com
Visdomsord: "Hon visste inte ordet av förrän kärleken sprungit bort med hennes hjärta."


Städdag

Ja, idag har jag först skrivit en seminariereflektion och sedan städat. Jag kände att det var dags att städa ut julen nu, så det har jag gjort. Det blir så rent och fint när man städar. Jag tycker om när handfatet typ blänker när det är alldeles nystädat och alla ytor är helt rena med ingenting på, tänk om man orkade ha det så oftare! Jag har kommit på att dammsugaren som finns här är väldigt äcklig, den typ stinker apa, jag tror att påsen skulle behöva bytas men det lär ju inte vara någon som gör det. Det är husets gemensamma dammsugare... jaja, vad ska man göra?

Snön smälter! :´( Det som hade kommit så mycket fin snö, och så smälter den bort direkt! Jag trodde att jag skulle få en riktig vinter i år, inte en Göteborgsvinter, men saker och ting är ju inte riktigt som de borde vara nu för tiden. Snart finns det väl ingen snö kvar alls, tänk så hemskt, att berätta för sina barnbarn: "Vet ni. när jag var liten fanns det snö här, då kunde man åka skidor och pulka och sjöarna frös så att man kunde åka skridskor på dem." Usch, vi måste göra något, NU!

Nu ska jag snart till Edvard :-D


Dagens

Musiktips: José Gonzalez, Heartbeats
Middag: Stuvade makaroner med falukorv
Temperatur: - 10 grader
Snödjup: 20 cm
Läsare: Ingen har kommenterat någonting idag, skärpning!
Plugg: Litteraturseminarium och projekt
Hemsida: http://www.hallåpolitiker.se/
Visdomsord: Det finns inte något bra svar på en dum fråga.


Hallå Politiker!

Igår var en bra dag, jag och Edvard gick enda in till stan. Det hade kommit massa snö och det var jättefint. Det var folk som åkte skridskor på isen och många andra som var ute och gick. Sen fikade vi inne i stan (fast det var minifika ;-)). Sen tog vi bilen tillbaka, Linnea hade ju varit snäll och kört in den till stan åt oss :P Vi åt fiskpasta igår, det var gott, det är den godaste fisken som finns! :-) Vi såg sista Matrixfilmen också. Den var bra, Matrixfilmerna är skitbra, som jag sa igår också, och man måste verkligen se dem flera gånger!

Idag har jag bytt en glödlampa! Jag skriver detta för att bevisa att jag faktiskt klarar av vissa saker själv! Eftersom det har nämnts förut på denna bloggen att andra byter mina glödlampor åt mig! Jag kände mig faktiskt riktigt duktig och bara det faktum att jag ägnar det tillräckligt med uppmärksamhet för att skriva om det på bloggen säger ju ganska mycket ;-)

Idag fick jag ett brev från Hyresgästföreningen. Det stod att man skulle gå in på www.hallåpolitiker.se och påverka politikerna så att de gör det lönsammare och enklare att bygga hyreshus. Det har jag redan gjort, så därför tänker jag påverka er att göra detsamma! Just nu föreslår regeringen att man ska göra så att hyran skall kunna höjas hur mycket som helst, hyresvärden skall kunna sätta vilken hyra den vill och bostadsföretagen ska få ta ut högre vinster (de tjänar mer på att höja hyran). Detta samtidigt som en halv miljon unga skall hitta en bostad. Hyresgästföreningen föreslår att man skall bygga 150 000 nya hyresrätter, behålla hyrestaket och ta bort fastighetsskatten på hyresrätter. Vilket tycker du låter bäst? Gå in och påverka politikerna på www.hallåpolitiker.se!

Varför blogga?

Jag har egentligen ingen lust att blogga, men jag gör det i alla fall. Ibland blir det bra ändå. Ibland känns det som att jag har en skyldighet att hålla bloggen uppdaterad, det är nästan så att jag får dåligt samvete om jag inte har bloggat på länge. Som nu till exempel.... men jag inser ju att det viktigaste inte är att jag bloggar ofta utan att jag har något intressant att säga i inläggen. I slutändan är det nog ändå för min egen skull jag bloggar. Iband får jag en kick av att blogga. Det är så roligt när man märker att man skapar en reaktion hos människor och får de att tänka på nya sätt. Dessutom passar jag på att informera folk om saker som jag tycker att alla människor borde veta ;-) Jag tror också att bloggandet är ett sätt för mig att vara social utan att prata med någon, och det passar ju mig perfekt :-) Det är en slags kommunikation ändå, fast jag tror egentligen inte att det spelar någon roll om någon läser eller inte, även om det är roligt att folk läser. Jag tror att bloggen är den nya tidens dagbok, en offentlig dagbok. Ett ställe där man skriver om dagen, vad man tycker och tänker, ett ställe att avreagera sig på. Därför tror jag också att bloggen, i alla fall för mig, fungerar som en slags terapi, jag har alltid använt skrivandet för att bearbeta mina känslor och tankar och det gör jag nog mycket genom bloggen. Dessutom är det ett sätt att få folk att lyssna på allt det nonsens som rör sig i min (och säkert alla andras också) hjärna, som ingen orkar lyssna på annars, eller som man aldrig har kommit sig för att prata om ;-) Ska man tänka ännu djupare så kan det vara så att folk idag är så upptagna så de hinner aldrig riktigt prata med varandra, att blogga är då ett sätt att få människors odelade uppmärksamhet, ett sätt att diskutera och prata om de tankar och känslor man har som ingen har tid att lyssna på längre. Ja, det är intressant det där, varför folk bloggar, men jag tror att detta är några av anledningarna.

Nämen titta, det blev ju en alldelles utomordentlig blogg fastän jag inte hade lust!

Saab bäst i klassen på miljöbilar

Citerar från denna artikeln:

Saab säljer snart bara bilar som drivs med etanolbränslet E85. Under 2007 var andelen miljöbilar av Saabs totala försäljning cirka 68 procent, i december hade den växt till 82 procent. Miljöbilsföreningen Gröna Bilister är förstås väldigt nöjd med utvecklingen och betonar Saabs roll.
-Saab har ju lyckats med någonting unikt när man tog fram en motor som var gjord för etanolbränslets högoktantal. Det är en bedrift och det tycker jag att de ska ha all credit för.
Den svenska konkurrenten Volvo Personvagnar har kommit i gång senare med sin satsning på etanolbilar, samtidigt som bolaget har lagt ned tillverkningen av gasbilar. I fjol var Volvos miljöbilsandel tämligen blygsamma 15 procent.
-Hybridtekniken kommer att komma ganska snabbt. Jag tror vi kommer att se en hybridisering av alla bilar från 2009 och framåt. Hybridisering kan vara väldigt många olika saker, från att bensinmotorn stannar vid rödljus till att man kör på el, säger Lagercrantz.
Han spår också att dagens bensindrivna bilar snart är historia.
-Det kommer inte att säljas konventionella bilar om några år. När vi sade det för två år sedan fnös folk åt oss, men nu är det faktiskt så att det är en realitet, säger Lagercrantz.

Jag säger bara en sak, SAAB ÄGER!


Läs hela artikeln här

Lördag

Lördag var det igår ja. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, mer än att jag var med Edvard hela dagen, men jag ska tänka efter... Vi åkte och handlade igår. Vi var inne på ÖB för jag hade sett en jättebra kontorsstol där för 295 spänn, men den var slut :-( Jag har kommit på att jag verkligen behöver en ny skrivbordsstol, eftersom jag sitter vid datorn typ jämt, antingen pluggar jag eller så gör jag något annat. Min nuvarande skrivbordsstol är allt annat än ergonomisk. Men, så var den slut, då blev jag sur. Vi handlade mat i alla fall, det var bra, så vi hade något att äta i helgen ;-)

Sen diskade jag all Linnea och Edvards disk (fast jag var inte helt oskyldig till den). Sen kom Emma och vi typ satt och pratade jättelänge. På kvällen åt vi Tacos, mums! :-D Emma bestämde att Edvard skulle diska tacosdisken, så det gör han nu ;-)

Sen såg vi Matrix Reloaded, jag har ju nämnt förut att vi skulle ha Matrixhelg men bara lyckades se första filmen, men nu har vi i alla fall sett andra också. Matrix äger! Jag hade ju sett den förut, men Matrixfilmerna måste man nästan se flera gånger för att förstå. Edvard hade inte sett den förut, men jag tror att han tyckte den var bra.

Imorse när vi vaknade hade det kommit massa snö! Det snöar fortfarande! :-D Så sen ska vi gå ut och gå i den djupa snön, helst hade jag velat åka pulka, men jag har varken pulka eller termobyxor, så det går nog inte :-(

Jag bloggar ganska lite på helgerna om Edvard är ledig (typ som denna helgen) det är för att jag är med honom hela tiden och då har jag varken tid eller lust att blogga :-)

Nu ska jag återgå till Edvard ♥


Ny design

I helgen skall granen och allt annat julpynt ut, så då ska julpyntet på bloggen också ut. Då blev den så här fin! Det är så klart min webdesigner som gjort det denna gången också, fast denna gången har jag bestämt mycket mer själv. Det är jag som tagit bilden överst också :-) Det är alltså vinterversionen, jag tycker ju om vintern, så jag tycker det blev skitbra. Vad tycker ni?

Kommentera mera! Alltså, nu får ni ta och skärpa er! Någon åsikt måste ni väl ha! Det är väldigt tråkigt att skriva utan någon respons, det är som att tala till en vägg. Så snälla, jag vill höra vad ni tycker och tänker!

Nu har vi sett "Förtrollad", den var jättebra! En riktig prinsessaga, fast i lite mer modern tappning... Den var otroligt romantisk! Den handlar om prinsessan Giselle som kommer till New York och prins Edward som kommer efter för att rädda henne! Ja, det kan ju inte bli bättre! :-D Om ni vill veta om prins Edward fick sin Giselle så får ni se filmen! Gör det, den var jättebra!

Nu ska jag återgå till min egen prins Edvard ♥


En salig blandning

Dagen började dåligt, snön smälter bort (fastän det snöar nu, men det är snöblandat regn, jag tror att det försvinner i ungefär samma takt som det kommer nytt). Sen fick vi reda på att projektet, som vi trodde vi var färdiga med, inte var färdigt eftersom läraren inte var nöjd, så jag fick göra om massor. Men nu har jag gjort det och läst färdigt det som skall läsas tills på måndag så nu är jag fri i helgen! :-)

Igår hade Edvard med sig en överraskning till mig! :-D Han hade spelat in Bröllopsbonanza till mig, han är så söt! Så nu har jag (eller snarare vi) sätt det. Det var jätteroligt och romantiskt. Första avsnittet handlade om frieri och ringar, det man måste göra innan man bestämmer sig för att gifta sig :-) Det var jätteroligt att se, jag kan varmt rekomendera det, speciellt till er som planerar ett bröllop ;-) Det tråkiga är att Edvard nog inte är så sugen på att spela in de resterande nio avsnitten :-( Jag skulle dock väldigt gärna vilja se nästa avsnitt, då ska de prova bröllopsklänningar :-D 

Imorse pratade de om Storälgen i Rix morron Zoo! För er som inte bekantat er med storälgen så är det precis som det låter, en gigantisk älg, 45 meter hög närmare bestämt. Den skall byggas med halva delen i Norrbotten och halva i Västerbotten på ett stort berg. Den ska bland annat innehålla en restaurang. Morrongänget tyckte att det var en bra idé, ungefär som frihetsgudinnan (!?). Jag vet inte vad jag ska säga, vilken idiot kom på idéen? ;-) Ni kan se en film om Storälgen här.

Ikväll ska jag och Edvard på bio och se Förtrollad, hoppas den är bra, det tror jag, den har ju fått bra kritik. Romantisk komedi kan ju nästan aldrig bli fel! :-)

Ikväll börjar Let´s Dance, jag kan ju dock inte se det eftersom vi ska på bio. Men jag ska ge er ett förhandstips på vinnaren, utan att ha sett någon av deltagarna dansa! Jag tror att Danny kommer göra en Måns och ta hem hela skiten. Han har dansat förr, inte sån här dans men ändå, han lär ju ha taktkänsla i alla fall, plus att han har en massa fans där ute som lär sms-rösta så att tummarna blöder.

Jag hade väldigt roligt igår när jag pluggade, i boken jag läste fanns en hel sida med felskrivningar, ni ska få ett smakprov:
"Det bästa med att vara med i Pistolskytteklubben är att man får lära sig skuta och träffa kamrater med samma intresse."
"Frysbox, 2 år, lagom till 2-3 personer"
"Björks bussresor- ett alternativ till en trevlig resa"
Journalgrodor:
"Söker för allergiska besvär. Samtal via magen som tolkar."
"Blöder ibland från vänster näsa"
"Vänster knä svullnade upp och sökte distriktsläkare"
Rubrikgrodor:
"Våldtäktsman dömd till två år i Eslöv"
"Inga spår efter skidåkare"
"Polisen grep torsk i fiskhamnen"

Tänk om det alltid var såhär roligt att plugga! :-D

Dagens

Musiktips: 3 doors down
Middag: Köttfärssås och spagetti
Temperatur: + 1 grad :-(
Snödjup: 5 cm, det regnar typ
Läsare: Johan
Plugg: Projektarbete
Hemsida: http://www.aftonbladet.se/
Visdomsord: "Min Gud är en svart lesbisk kvinna som vaggar omkring i himlen och kokar makaroner åt alla som vill ha" /Jonas Gardell


Plastkassen

Plaskassen håller på att utrotas från världen! Och det är bra! Det används en miljon pastpåsar, varje minut! Plastpåsar är gjorda av olja och de flesta använder bara sin kasse en gång. När påsen bränns släpper den ut koldioxid. Flera länder har redan förbjudit det men inget händer i Sverige. Läs mer här.

Så, vad ska vi göra åt det här? Dissa plastpåsen! De finns i tyg, papper eller en kasse i hållbar plast som du kan återanvända. Jag ska vara ärlig, jag använder plastkassar själv när jag handlar, men jag återanvänder dem! Det kan du också göra, det är bara att ta med sig kassen tillbaka igen nästa gång du handlar! Så, säg hej då till plastkassen!

Såhär påverkas jordens klimat av bland annat plastpåsar.

Tid

Nu har jag varit i skolan och vi är nästan helt färdiga med vårt projekt som vi ska redovisa nästa vecka, skitskönt! Det tog mycket kortade tid än jag hade förväntat mig också. Vi gjorde en PowerPoint presentation om alla människors lika värde (mycket om de mänskliga rättigheterna). Jag var den som kunde powerpoint bäst så jag fick göra typ allt och fick jättemycket beröm efteråt :-) Sånt känns alltid så bra, det är alltid trevligt att känna att man är bra på något. Det blev bra helt enkelt och det är alltid lika skönt att känna att man är färdig med något.

Det är så skönt när man får mycket mer tid över än vad man hade tänkt. De bästa dagarna är de när man först är i skolan och får något gjort och det går mycket fortare än vad man trodde så att man har en del tid över sen. Som idag tex. Men dagar när man är ledig och ensam hemma och inte har så mycket och göra, eller om man har något att göra, men ändå måste vara ensam hemma hela dagen, de är långsamma, igår var en sådan dag. Igår skrev jag en seminariereflektion, vilket var väldigt bra, resten av dagen läste jag, diskade, tvättade, lagade mat och såg på TV..... blä! Man tröttnar efter en hel dag, jag lovar! (Förresten så glömde jag nämna att de allra bästa dagarna såklart är dem då jag är ledig och bor hos Edvard :-D) Så, nu vet ni lite om hur mina dagar ser ut.

Det har snöat idag :-) Snö är alltid roligt, jag tycker att det borde komma typ 20-30 cm till, det hade varit lagom... Fast i ett TV-program jag såg igår så var det värsta vårbilderna, solen såg ut att skina så skönt, då längtade jag till våren, men det är lååååååångt, lååååååååååååååångt till våren, så jag ska försöka att sluta längta till våren, jag tycker ju om vintern!

Hihi, kom just på när jag skulle sätta rubrik att allt i detta inlägget handlar om tid på ett eller annat sätt.... om dagar fyllda med tid och vad man ska göra med tiden och om årstider, coolt! ;-)

Nu ska jag äta lunch!


Dagens

Musiktips: Maroon 5
Middag: Quorn i tomatsås och pasta
Temperatur: 0 grader
Snödjup: 5 cm
Läsare: Johan (snälla, kan jag inte få skriva något annat namn här någon gång?)
Plugg: Seminariereflektion
Hemsida: www.recept.nu
Visdomsord: "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet."


Amanda ger ut en skiva

Amanda ska ge ut en skiva, ingen överraskning va? Hon har skrivit hela fyra låtar på skivan själv. Skivan kommer till våren men singeln kommer i veckan. Du lyssna på den här. Ja, jag är inte så imponerad måste jag säga, jag tycker inte om hennes röst och det är ju väldigt mycket av hennes röst, den hesa varianten, i låten. Men tycker man om hennes röst är den säkert skitbra. Den blir säkerligen en hit! Läs mer här. Ni vet ju vad jag tycker om Marie, så jag tänker hålla mig till henne :-)

Jag såg ett program som jag gärna skulle vilja se som börjar ikväll. Det handlar om två par som ska gifta sig och deras förberedelser inför bröllopet, roligt att se och drömma sig bort till och det är ju alltid bra att förbereda sig... Bröllopsbonanza heter det och går i tv4+, det finns bara en hake, jag har varken TV eller tv4+. Ni kan se ett smakprov här. Bröllop kan man aldrig få för mycket av, det är ju så romantiskt!

Shopping

Igår var jag på stan och shoppade :-D Jag köpte jeans, så bra att ha ett par jeans som sitter bra och som inte är röda! Jag köpte en lilasvart randig t-shirt och en typ volangklänning, fast inte alls så fin som det låter, utan mer cool. :-) Jag har fått värsta klänningmanin! Jag har massor med klänningar och långa tröjor men vill bara ha mer och mer! Det är så fint fast ändå enkelt på samma gång.

Idag har jag skrivit en seminariereflektion, jätteskönt att ha det gjort. Nu ska jag bara läsa en massa sidor, men det är inte så krävande.

Nu kurrar min mage, så nu ska jag ta och laga mat!

Gårdagens

Musiktips: Mika!
Middag: Hemlagade fiskpinnar med potatis och sås
Temperatur: +1 grad
Snödjup: 5 cm
Bok: Språkets Mirakel, sjukt intressant bok om språk.
Läsare: Johan
Plugg: Seminarium och artikel om yttandefrihet och offentlighet.
Hemsida: www.sf.se :-) Då kan man gå på bio
Visdomsord: "I tried to live alone, but lonely is so lonely alone"


Marie Picasso

Jag vet att Maries skiva "The secret" har blivit sågad i i stort sätt varje recension, den fick tex. en fyr i GP. Men, jag har lyssnat på skivan många gånger nu och jag tycker att den är sjukt bra! Den blir bättre och bättre för varje lyssning! Jag behöver väl knappast säga att hon sjunger sjukt bra? Jag blir alltid lika glad när jag lyssnar på den, dessutom innehåller den några riktigt bra texter, lite kraftfull rock och en låt som inte kan sitta still till! Det jag egentligen vill säga är, köpt den, ladda ner den, helt enkelt HÖR DEN! :-)

Här följer en lista på de bästa låtarna:
2. Good thing, jag vill dansa varje gång jag hör denna, det gör jag oftast också!
3. Earth and sky, jättefin text, lyssna på den!
6. Romeo, Girlpower! ;-)
8. Weak, det vet ni ju redan att hon gör den bra, det är en bra låt också!

Så, nu vet ni vilken skiva ni ska köpa!

Gårdagens

Musiktips: Marie Picasso!
Middag: Pasta och skinkgratäng
Temperatur: -2 grader
Snödjup: 5 cm
Bok: Harry Potter och dödsrelikerna! :-) Nu har jag läst första kapitlet.
Läsare: Johan
Plugg: Strukturering av projektarbete
Visdomsord: "If you fight love you're always a loser"


Snö!

Det snöar här! Massor snöar det! Det var nog jag som tog med mig snön, för i Trysil snöade det konstant i fyra dagar, och nu när jag kommer hit så börjar det snöa här! Det är inte alls mycket snö här :-( men det kommer ju mer nu! :-)

image26

Home sweet home

Nu är jag äntligen hemma (eller jag kom hem vid åtta igårkväll, efter en hel dags reasande.) Det var ganska påfrestande faktiskt. Det jobbigaste var när jag fick gå med all min packning (vilket var mycket) jättelångt över hela Arlanda, jag hade inte ätit något på många timmar, och det var jättelångt att gå. Sen fick jag checka in allt bagage igen, pust! Det näst jobbigaste var när jag stog i kö till säkerhetskontrollen i Oslo i typ 40 minuter och var nära att missa planet. Det stod "closing gate" så jag fick springa sista biten, tur att jag hittade rätt direkt, annars hade jag nog missat planet! Det var första gången jag flög själv, men det gick ju bra tillslut! När jag kom till Luleå stog min älskling och väntade på mig, sen kramades vi många gånger! :-D Jag fick en present av honom också, han är så söt!!! ♥

Idag har jag varit i skolan en snabbis, jag tycker om korta skoldagar! Sen har jag suttit vid datorn! :-) Man missar ju massor när man inte har tillgång till internet på en och en halv vecka! Snart ska jag samla kraft och packa upp lite. Sen ska jag plugga också......

Ni kan se massa bilder från Trysil här:


Edvard har laddat upp massa bilder från när vi var på Liseberg också! www.edda.pixbox.se

RSS 2.0