Jul!

Nu är det fint här inne ska jag säga!

Först gjorde jag julkort, det var roligt, men jag saknade rött papper, så det ska jag köpa! Sen blir det ännu mer julkort! Efter det gick jag till affären och köpte ingredienserna till snöbollar, det ska jag göra imorgon! :-) På vägen till affären upptäckte jag inte mindre än tre ljusgirlanger! En här i området, runt en stor gran, den syntes över husen :-) sen var det en till gran på universitetsområdet och i porsöcentrum var det en ljusgirlang mellan husen! Det var jättefint och jag blev alldeles lycklig! Vet ni hur vackert dedt är med ljusgirlanger när det ligger massor med snö på marken, träden, buskarna ja, överallt! Det är jättevackert! Jag kom verkligen i julstämning, så när jag kom hem julpyntade jag, det blev jättefint! Jag tog till och med fram granen! :-) Men det är bara för att jag åker här ifrån om två veckor, så ska jag ha den över huvudtaget får jag ha den nu! Min plastgran barrar! Det är sant! Man jag hoppas att den har slutat nu, min gran är förresten inte så stor, men den är otroligt gullig!
image7image8
image9

Nu ska jag fika! Varmchoklad, lussekatt och pepparkakor! Mmmm :-) Sen ska jag till kyrkan på ungdomsgudstjänst!

Julpyssel, julpyssel, julpyssel!

Är det bara jag som blir sådär barnsligt lyrisk och alldeles lycklig över att se julpyssel med massa glitter, tänk att jag sedan ska få pyssla och glittra med det där också!!! Wow! Jag ska göra julkort! Det ska jag göra nu, så nu tänker jag inte sitta här en sekund längre!

Två bra saker!

  1. Jag är färdig med min rapport!!! :-)
  2. Det snöar ute!!!!! :-D

En sak som inte är så bra, är att jag inte vet riktigt vilka som läser min blogg, och jag börjar bli lite nyfiken! Därför tycker jag att alla som läser detta inlägget, klickar på kommentera nere i högra hörnet och sedan skriver in sitt namn och lämnar ett litet pip i kommentarerna! :-) Det är nämligen så att jag har tio läsare per dag och jag vill ju veta vilka!


Dagens

Musiktips: Timbuktu
Middag: Fiskburgare
Temperatur: -8 grader
Snödjup: 20 cm
Läsare: Johan :-)
Plugg: Skolklassen, minoritetspåverkan och grupptryck.
Hemsida: http://www.isaktornberg.blogspot.com/ Sjukt bra bilder! Och visst är Luleå fint!
Visdomsord: "Samma ros som kan glädja med sin skönhet, kan orsaka djupa sår med sina taggar."


Hur blandar du?

Hejsan!
Jag missar Idol imorgon, i och för sig är det ju mitt eget fel eftersom jag ska till kyrkan istället, det är ungdomsgudstjänst i missionskyrkan :-) Men det är ändå tråkigt, när det är näst sista gången och allt.... Jag kan inte se reprisen heller för då jobbar Edvard och jag har ingen TV! :-( Jag vet i alla fall vem jag vill ska vinna, Marie! Kolla in det här klippet! Hon är helt enkelt bäst! Jag vill att Andreas ska åka ut imorgon, för Amanda är faktiskt bra. Det är ju Andreas med, fast ganska tråkig...

Hur blandar du? Någon som kommer ihåg den reklamen? Den handlar om hur man blandar sin oboy. Ett par hade ett spännande sätt att blanda, genom att kyssas. Vi var tvungna att se om det fungerade! Det gjorde det, även om det kunda bli lite kladdigt. Det var väldigt roligt i alla fall!

Nu ska jag snart krypa ner i min säng!

Kakformar och Kort

En sak jag glömde säga igår, köp inte kakformar med löstagbar kant på ikea! Jag tycker om ikea, jättemycket! Allt jag har köpt där har varit jättebra och funkar fint. Men, den kakform som vi gjorde kladdkaka i igår (som varken är min eller Edvards utan Linneas, tack för lånet!) den läckte, ganska kraftigt! Botten satt inte fast, man kände att den vippade när man tog i den! Så: Köp inte kakform med löstagbar kant på ikea!

Igår fick jag mina kort som jag har beställt :-) Det var roligt, även om jag tyckte vissa blev lite för mörka. Det är verkligen en helt annan sak att se på papperskort, det känns mycket mer verkligt, jag kände mig mer stolt över mina kort när jag hade dem i handen :-) Så nu ska jag dekorera väggarna med massor av kort!

Idag har jag pluggat....det gick ganska segt idag, men nu är jag snart färdig med rapporten, det finns bara ett problem, den ska vara på 5-6 sidor, min är på 8 och då är jag inte färdig än :-S Jaja, blir de missnöjda får jag väl ta bort en del....

Ha d!

Dagens

Musiktips: Martin Stenmarck är skitbra! Framförallt på kärlekslåtar! :-)
Middag: Kassler med ris
Temperatur: - 13 grader
Snödjup: 20 cm
Läsare: Johan, igen! :-)
Plugg: Inget alls!
Hemsida: www.svt.se man kan se alla deras egna program!
Visdomsord: "Livet är som en spegel, allt blir vackrare när du ler."


Shop til you drop!

Ja, idag har vi shoppat, kläder och annat trevligt till oss själva och andra! Edvard har köpt två, jag upprepar: TVÅ klädesplagg idag, på samma dag! En tröja och en jättefin skjorta! Han är så stilig och jättesnygg i den! :-D Vi köpte fler julklappar också!

Vi bakade kladdkaka också, det var gott och kladdigt! Men det är ju så det ska va!

Idag är det kallt får jag lov att säga! - 13 grader! Jag kom på varför världens första inomhusgalleria finns i Luleå, det är kallt att gå på stan när det är 13 minus! Men det är ännu värre att gå inomhus med dunjacka och svettas massor, för att sedan gå direkt ut i kylan! Brrrrrrr!

Jag blev så sur idag, jag har letat efter ett par vinterskor i flera månader nu, eftersom det är 20 cm snö och 13 minus här börjar det ju bli dags! När jag äntligen hittar ett par, så är storlek 38 som jag brukar ha för stora, och så finns de inte i storlek 37! Då blev jag sur kan jag säga. Det jobbiga var att de fanns i vitt i storlek 37, så jag vet att de passar, fast jag vill inte ha vitt för de var inte lika snygga och det är ganska opraktiskt med vitt....Då är det jobbigt att bo i Luleå, för hade jag varit i göteborg hade det ju bara varit att gå till nästa din sko, men närmsta din sko här ligger i Piteå, och det är ändå 6 mil! :-( Ibland tycker jag inte om Norrland!

Fast något jag tycker om med Norrland är att det börjar dyka upp snowboardåkare överallt! Idag var det en som var inne med full mundering (Skidoverall, snowboardboots och snowboard) i shoppingcentret mitt inne i stan! :-) Det ni, det är som i alperna!

Nu ska jag snart sova!

Gårdagens

Musiktips: Amy Diamond
Middag: Italiensk kycklingpasta med Tagliatelle
Temperatur: -10 grader
Snödjup: 20 cm
Läsare: Erik, även om han bara skrev en kommentar
Plugg: Könsrelaterade samvaroformer :-)
Hemsida: www.trysil.com
Visdomsord: Kärlekens ögon ser inga fel

Jag var tvungen att skriva lite här, så ni inte tror att jag är död, som Edvard sa ;-) Jag är hos Edvard nu, för han är ledig och jag med :-) Vi ska baka kladdkaka snart! Mmmmm! :-D Sen ska vi åka in till stan och shoppa, idag igen, jag tycker vi ska fortsätta såhär och göra det varje vecka! :-) Vi måste köpa fler julklappar!

Prylar!!! ;-)

Jag får korrigera det jag skrev tidigare, det var inte tre killar, utan fyra :-) Väldigt trevligt var det också. Efter det åkte vi hem till Isak, han är trevlig han! Det var roligt att få se hur han bodde också, även om det blev mycket kameror, piano, datorer osv... Edvard kollade på skidor och pjäxor också, vi får se hur det blir med det....

De ska öppna måttsundsbacken i helgen!!! :-D Fast vi kan ju inte åka då, för Edvard jobbar.... :-(

Nu ska jag fortsätta skriva på min rapport, det kändes så tråkigt helt plötsligt, i jämförelse med att träffa vänner som man inte träffat på länge.

Hej hopp! :-)

Jag drömde jättekonstigt inatt, som vanligt, det brukar jag ju göra nu för tiden. Jag tänker inte berätta vad för det var verkligen helt förvirrande och osamanhängande.

Jag håller på och skriver på min rapport nu, det går riktigt bra :-D och det är ganska roligt också, i alla fall intressant.

Men nu ska jag på lunch med tre killar, det ni! ;-)

Dagens

Musiktips: Blindside
Middag: Indiska köttbullar med ris, det var gott :-)
Temperatur: Runt 0 idag, nu -8 grader
Snödjup: 20 cm :-D
Läsare: Johan, han är sjukt bra på att kommentera, försök slå honom om ni kan!
Plugg: Grupprocesser och barn med annan etnisk bakgrund
Hemsida: http://www.hjalmared.se/
Visdomsord: "Every time you're not around, you're a thought within my mind."


Vackert!

Å så vackert det är ute! Det kom massa snö inatt, så nu är det stora vallar överallt :-D Dessutom är alla träd och buskar täckta av massor med snö. Inte bara så att det är vitt utan det är så mycket snö på så man undrar om trädet ska orka hålla uppe det där länge till, eller om det ska falla ihop snart. Jag fick riktig "Jul på Liseberg" stämning när jag gick och handlade. Men det är tur att det inte är så mycket snö på träden på Liseberg för då skulle inte lamporna synas! ;-)

Vill ni veta hur det gick för snön som hängde framför mitt fönster? Jo, det var någon (en kille såklart) som tyckte att det skulle vara väldigt roligt att dra ner den där snön! Synd, för det blev jättefina istappar längst ner. Men allt utom det som var framför just mitt fönster hänger kvar, det är så på alla hus här :-)

Nu ska jag snart laga mat :-)


PS. Jag har köpt en chokladkalender :-D DS.

Titt ut!

Såhär ser det ut utanför mitt föster nu, snötäcker på taket verkar ha en otrolig beslutsångest.....att vara kvar, eller hoppa ner? Det verkar bli något mitt emellan :-) 
image3

image4

image5

Japp, vi får väl se vad som händer, det borde ju trilla ner såsmåningom. Jag gillar hur man ser ränderna efter taket på snön på den första bilden :-)

Nu ska jag äta lunch!!!


Dagens

Musiktips: Mika, Any other world och Happy ending är bra
Middag: Gräddstuvad pyttipanna
Temperatur: 0 grader
Snödjup: 15 cm, det smälter i samma takt som det kommer nytt :-(
Bok: Harry Potter och halvblodsprinsen så klart!
Läsare: Johan
Plugg: Ledarskap
Hemsida: www.ltu.se
Visdomsord: "Vi har tillräckligt med religion för att hata, men inte tillräckligt med religion för att älska varandra."


Om en månad....

Nu är det mindre än en månad kvar till jul! :-D Det ni! Det är hög tid att skicka önskelistor till alla ni känner, inklusive mig! Snart får man julpynta, och så börjar julkalendern! :-) Å så mysigt!

För övrigt är jag helt fast i Harry Potter och halvblodsprinsen, jag är på de sista kapitlen nu och det är oerhört spännande...

Jag såg nyss ett program i play som handlade om några "bråkstakar" som stängde en skola. De var så bråkiga att skolan var tvungen att stänga. I programet fick man reda på att majoriteten av dem blev slagna hemma. Forskningen säger att all annan "bestraffning" slutar att fungera då. Dessutom hämnas ju barnen på någon annan när de inte får ta ut sina gressioner mot föräldrarna. Men rektorn på skolan såg inget samband mellan agan hemma och det bråkiga beteendet på skolan. Jag tycker det är helt sjukt att sådant får förekomma. Rektorn ringde till och med hem till föräldrarna även om eleverna bönade och bad om att slippa och sa att de blev slagna då. Anledningen var inte att hon inte trodde dem utan att hon tyckte att det var viktigt med en dialog mellan skolan och hemmet! Alltså, hur dum får man vara? I Sverige har aga varit förbjudet sedan 1979, gäller det inte invandrare? De försökte ju inte ens göra något åt det! Vad är det för värld vi lever i?

Ojojoj!

Vad det snöar! :-D Det är jättetrevligt och mysigt, det snöade i natt också :-)

Fast det börjar skymma nu, gatlyktorna är tända....

Idol

Ja, nu har jag sett idol :-) jag vet att jag är lite efter.... ja, det var ju synd att Daniel åkte ut, men det var mycket värre när Christoffer åkte ut. Så, vem ska vinna nu då? Ja, jag vet inte vad jag tror, det verkar ju vara omöjligt att förutsäga, men jag vet vad jag vill. Jag tycker Marie ska vinna, hon har bäst röst och hon kan ju uppenbarligen göra rock också, hon var bäst i fredags tycker jag. Amanda kommer bli en artist vare sig hon vinner eller inte, så hon kan ju lika gärna inte vinna, dessutom kommer hon få göra en skiva som är för lite hon om hon vinner, eftersom typ allt är bestämt redan då. Adreas är bra, men han är inte värd att vinna. Angående juryns tjat om att han ska röra på sig så är det faktiskt så att alla människor inte kan röra på sig så att det ser bra ut, så om han rör på sig så kommer det antagligen bara se töntigt ut och då kommer juryn bara klaga på det istället. Appropå juryn så är ju Kishti ganska knäpp, alltså, vad håller hon på med? Titta på detta, jag fattar ingenting!

Det blev mycket idol, men det är ju trevligt!

Dagens

Musiktips: Trio med lax www.triomedlax.se
Middag: Pizza! :-)
Temperatur: -1 grad
Snödjup: 15 cm
Läsare: Igår hade jag 14 läsare! Tack! Idag har ni varit lite sega! Men det får bli Edvard bara för att jag tycker om honom så mycket!
Plugg: Inget :-)
Hemsida: http://www.flatebo.se/ sjukt snygga och coola grejer!
Visdomsord: "What if eye for an eye?"


Kvällen

Nu har jag hämtat mina kläder, de är jättefina :-)

Jag läste detta nyss, helt otroligt! Men vad jobbigt att leva så! Jag kom att tänka på en sak, vem styr? Ka båda styra alla kroppsdelar, det verkar jobbigt, men vilket samarbete om de styr lite var! Nån som vet hur det funkar?

Ikväll ska jag till Edvard och baka pizza och se på idol. (jag vet att det gick i går, men vi var ju inte hemma då, så vi har spelat in det) Vi ska äta pizzan också :-) Gott!

Jag känner att jag bloggar lite tråkigt idag, men jag vet inte vad jag ska skriva.....

Ha en bra kväll!

Stora Städardagen

Alltså, det jag ska säga nu är väldigt olikt mig och min familj kommer nog inte tro att det är sant, men.....
Ibland tycker jag faktiskt att det är lite trevligt att städa, IBLAND! Idag var en sån dag, nu har jag städat "hela" min lägenhet, det tyckte jag var bra jobbat! Det bästa är ju att det blir så fint efteråt :-)

Nu ska jag snart äta, sen ska jag gå och hämta mina kläder jag har beställt från ellos, som äntligen har kommit! Jippie! :-)

Jag har kommit på att det är väldigt mycket man måste göra innan jul (eller måste och måste, vill i alla fall) fast det är ju roliga saker! Nästa helg ska jag julpynta! :-) Får man ta fram tomtar första december? Jag skiter i vilket! Jag ska göra det i alla fall, för annars kommer jag inte få ta fram dem alls i år! Jag ska göra julkort också, och göra snöbollar (ett sorts julgodis, som är jättegott!) och baka pepparkakor :-) Så roligt!


Gårdagens

Musiktips: Tomas Andersson Wijs version av Evighet (svinbra!)
Middag: Spagetti Carbonara
Temperatur: - 5, fast det kändes som minst -10!
Snödjup: 15 cm
Bok: Harry Potter är så bra! Jag måste få den sista boken i julklapp! MÅSTE!
Läsare: Johan (här får du dagens på beställning också)
Plugg: Det sociala livet i skolan
Hemsida: www.lycknis.se till alla som vill ha billig kurslitteratur, och andra böcker också!
Visdomsord: "Minns meningar som någon sa ord för ord. Den som sa det kan ha glömt, kanske inte menade någonting, men den som lyssnade minns exakt."


Konfirmander, "där uppe", skoldag och kvällen :-)

Jag lästa nyss denna artikeln på aftonbladet. Visst är det bra att de lockar ungdomar till konfirmationen, men är det inte av lite fel anledning? Hur intresserade kommer konfirmanderna egentligen vara av själva undervisningen? Kommer det inte bara vara en massa tid att sitta av för att få komma till Liseberg? De borde ju istället jobba på sin undervisning, det borde ju vara något i den som inte är bra om ingen vill läsa där. Min erfarenhet är att om man har en bra och rolig undervisning ökar antalet automatiskt, eller hur?



Hur är det "där uppe"? Öööööh, ja, bra....?
Så brukar det ju låta, jag vet inte hur många gånger jag fått den frågan sen jag flyttade hit, av alla! Men vad menar ni egentligen? Vill ni verkligen veta hur det är "här uppe"? Tio grader kallt och snö? Eller, vad det inte det ni menade? Vill ni veta hur livet är, hur människorna är? För i sådana fall är det ungefär som "där nere". Eller är det bara ett sätt att framhäva att jag är långt borta? Fast det blir ju lite tjatigt, speciellt som jag inte vet vad jag ska svara. Eller, vill ni bara veta hur jag har det, för då kan ni ju lika gärna ta bort det där, "där uppe". Det börjar bli lite tjatigt faktiskt och då blir det ju mycket enklare att svara också! Så VARFÖR? och snälla sluta! ;-)



Jag måste bara ge er lite sköna sägningar från lektionen idag, ibland trivs jag väldigt bra ska ni veta!

En kille jämför en av lärarna i förra kursen med an av lärarna i denna: "Det är som att båda har rökt på, fast det har fått olika effekt, den ena blev allmänt förvirrad och lite konstig och den andre blev jätteenergisk och sprallig" Så klockrent! Det stämmer verkligen!

En annan kille går fram och ska redovisa med sin grupp, resten av klassen blir tysta och när de precis ska börja säger han: "Öööh, ursäkta mig, men jag måste verkligen gå på toa"

Här kommer en klockren jämförelse den handlar om att ens värderingar märks när man undervisar (men det har egentligen ingen betydelse): Det är som att ta smörpapper framför en grafittimålning! (och säga att det inte syns)

Mycket bra lektion idag som ni märker! :-) Den var intressant också!



Ikväll ska jag till Piteå för första gången i mitt liv! :-) Vi ska på förfest till himlen ikväll :-) så jag måste börja fundera på vad jag ska ha på mig, ni som känner mig vet att jag tar varje chans att klä upp mig! Det var säkert något mer jag hade tänkt blogga om, men i sånna fall kommer jag tillbaka, det lär jag ju göra ändå! :-D

It´s a beautiful day!

Japp, det är det, det kom några centimeter snö igår och idag skiner solen, en stund till i alla fall, för snart går den ner. Kallt är det också!

Igår köpte jag massa saker, både julklappar och saker till mig själv! Det var väldigt trevligt, ni ska få en lista här (på det jag köpte till mig, inte julklapparna!):

  • Plastblomma, den är jättefin!
  • Vas till plastblomman!
  • Ett adventsljus, ni vet ett sånt som man eldar på lite varje dag i december! Det måste man ju ha!
  • En ljusstake till adventsljuset, med en fin tomte på :-)
  • 25-pack ljus, jag måste ju ha till adventljusstaken!
  • En jättefin julduk för 10:- jag tycker om dollarstore!
  • Julklappsetiketter
  • Ett halsband för 20 :-)
  • Godis :-)
  • Och det bästa av allt, svarta Foppatofflor för 30 spänn! :-) riktigt bra köp (även om de redan har gått sönder lite)

Hoppas jag inte glömt nått. Vet ni vad mer jag gjorde igår? Färgade håret! :-) Det blev fint, fast inte så stor skillnad, lite mörkare och mer chokladbrunt :-) Nu ska jag gå och titta om tvättstugan är ledig...


Gårdagens

Musiktips: Plain White T's, Hey There Delilah
Middag: Hamburgare, Pommesfrites och bearniesås :-D Mmmm
Temperatur: 0 grader
Snödjup: 15 cm :-)
Läsare: Josefin
Plugg: Inget alls!!! :-) Det är trevligt!
Hemsida: http://www.ettklickforskogen.se/ för din skull älskling! ;-)
Visdomsord: "Every little second is time"


Ledig dag :-)

Hej!
Idag är Edvard ledig :-) och jag också, så idag ska vi köpa julklappar, det ni! Fast jag tänker inte säga vad vi ska köpa.... vi ska kolla på kläder också, Jippie! Det är ju roligt!

Jag vill ge er beröm! Ni är väldigt bra på att läsa min blogg, fortsätt så! Det är jätteroligt att ni kommenterar också, så jag vet att ni har läst och vad ni tycker!

På nyår ska jag åka skidor! :-D Det ska bli jättekul, jag kommer vara i Lerum/Trysil i tre veckor! Det är jättelänge! Men jag hoppas att jag inte längtar hem :-) fast det skulle ju vara lite kul om jag gjorde det, då vet jag ju var jag hör hemma :-)

Det snöar ute!!!!! JAAAAA!!! :-D Det är ju alltid trevligt! Mer snö, mer snö!

Ha en fin dag!

Dagens

Musiktips: Daniel Lindström, "Det finns inget bättre", jättebra låt!
Middag: Blodpudding och bacon
Temperatur: -2 grader
Snödjup: 10 cm
Läsare: Edvard
Plugg: Yttre och inre lärandemiljöer
Hemsida: http://www.llt.lulea.se/ bra om man ska åka buss i Luleå
Visdomsord: "Skiing is a serious addiction, probably could be compared to crack." Så nu förstår ni som inte har drabbats av beroendet än! (Tack för lånet Erik!)


Norrländska

Det snurrar i mitt huvud, tankar, formulerade meningar, ord och begrepp, på norrländska. Jag gör allt jag kan för att hålla det där inne, men jag känner hur det pressar, vill ut, ut ur min mun och jag känner att jag snart inte kan hålla emot längre. Jag vet att hur mycket jag än kämpar kommer jag förlora kampen så småningom. Jag vet att hur mycket jag än kämpar kommer jag aldrig gå vinnande ur det här, det är bara en tidsfråga...

Det är sant, jag tror att norrländskan kommer komma ut ur mitt huvud (där den befunnit sig i flera månader nu, jag tänker på norrländska! Av och till i alla fall). Jag kommer på mig med att formulera meningar på norrländska i huvudet, när de kommer ut brukar de tack och lov vara på riktig svenska ;-) Jag bara gör er förberedda, i fall att ni inte förstår mig när jag kommer hem till jul :-) I den händelsen följer här en norrländsk ordlista:
Jo = Ja
Ja = Jo
Som = Utfyllnadsord som används flitigt, väldigt flitigt! (Ungefär som typ, liksom)
Vars = Var
Fara= Åka, gå, cykla, paddla, ja, helt enkelt något eller någon som förfyttar sig från ett ställe till ett annat
Plättar = Pannkakor
Snöra = Slänga
Lule = Luleå
int = inte
Palt = Stor boll gjord på en deg av potatis och mjöl med fläsk i mitten. Anses jättegott av norrlänningen. (Anses inte så gott av mig)
Bro = Trappa framför dörren
(Detta är bara en väldigt liten ordlista)

Efter detta måste jag bara informera er om att "Eftersom det där (i norrland) finns en mängd olika dialekter, precis som i Svealand och Götaland, uppfattar vissa av de berörda termen som väl överanvänd, ospecifik och till och med direkt stötande. Uppfattningen att "norrländska" är en homogen dialekt är störst bland dem som har minst kontakt med de norrländska dialekterna (det vill säga, hos personer som inte är bor i Norrland eller kommer därifrån)." (Wikipedia) Det är inte lätt när man är ett diskriminerat folk ;-)

Mmmmums!

Jag gör pannkakor! Mmmm, massor med pannkakor! Fyra portioner närmare bestämt :-) Det ska bli jättegott! Synd bara att jag inte har någon fläkt, men jag tror att jag kan överleva att det luktar pannkakor här ett tag, det hade varit värre om det hade varit något annat....

Jag lyssnar på radio också, det var sjukt längesen jag gjorde det, det är riktigt trevligt faktiskt!

Jag hörde nyss värsta grymma låten! Jag talar ut med Mange Schmidt! Vill ni ha ett smakprov på den underbart bra texten?

Många många tusen tusenlappar senare
Nya bröst och läpparna är botox förorenade
Huden känns nu lenare
Och ansiktsdragen renare
Ringer upp till Se&Hör
Tjena tjenare och talar ut
Jag talar ut

Jag söker lite tröst så jag talar ut
Jag köper fina bröst å jag talar ut
Jag känner mig så kränkt så jag talar ut
Jag har inte riktigt tänkt men jag talar ut
Jag söker lite tröst så jag talar ut
Jag köper fina bröst å jag talar ut
Jag känner mig så kränkt så jag talar ut
Jag har inte riktigt tänkt men jag talar ut

Nakenchock nakenchock sexattack och kåtbock
Kändis visar penisen för småbarn i sin morgonrock
Flickvännen får stock av kollegan kulturkrock
Det här är blott en axplock dock när ni hänger ut
Folk som inte talat ut snälla finns det inget slut
Vilket jävla avlopp snälla finns det inget stopp
Stoppa pressarna det här har nyss kommit in
Om man vinklar storyn rätt kan man nog få spinn
Om jag räknar på det rätt kan vi nog få in
Ännu mer pengar till vår kista som e pengastinn

Och typ ta en papparzzibild
Å blir den inte bra photoshoppa till din bild
Vi har inte riktigt tid att kolla alla fakta
Å som chef var det här ett svårt beslut att fatta
Det vore trist om vi handlar i en tvist
Men löpsedeln blev så underbart bra till sist

Kungahuset rasar över hiv-mannens modemiss

Mycket text i den låten kan jag säga, men sjukt bra sådan!

Nu ska jag steka lite till, sen ska jag äta massor med pannkakor! Mums!

Gårdagens

Musiktips: James Blunt
Middag: Viltskavsgryta med potatis, fast det var inte jag som lagade den utan Edvard, den var go!
Temperatur: -7 grader
Snödjup: 10 cm
Läsare: Emma (hon skrev faktiskt flest kommentarer)
Plugg: Hur man skriver rapporter
Hemsida: http://www.sockerdricka.nu/ (där finns massor med dikter, bla. mina, men ni får hitta dem själva)
Visdomsord: "Sanna ord består för alltid, falskt tal bara ett ögonblick men tanklösa ord kan såra som svärd."


Jag kom på en sak...

....när det kommer mer snö kommer jag kanske når upp till min brevlåda!
Som det är nu får jag stå på tå och då kan jag med ena ögat nästan se botten på brevlådan....
Det är inte lätt när man är kort, fast jag tycker ju inte att jag är så kort, det är tur att jag har en lång pojkvän som kan komma hit och kolla om jag missat något i den ibland :-)

En skön kille!

Alltså, Christoffer verkar vara en riktigt skön kille (hans kompis med)! Kolla in det här klippet själva!
http://www.tv4.se/player/idol/player.html?framed=1&pid=178969&itemId=&treeId=30245
Sjukt synd att han åkte ut!

Jag drömde att jag åkte skidor inatt. Jag åkte jättefort ner för en jätteliten backe, fast sen kunde jag inte gå på liften, det var iofs en väldigt konstig lift, jag skyller på det :-) Jag har faktiskt drömt om att åka skidor många nätter det senaste, tror ni att någon försöker säga mig något?

Jag blev väldigt glad idag när jag upptäckte att norrmejeriers jordgubbsfil smakade likadant som arlas, det är ju jättebra, eftersom jordgubbsfil är jättegott! :-) Är det förresten någon som provat deras pepparkaksfil? Inte jag, jag vet inte om jag ska det heller, det verkar inte så gott...

Gårdagens

Jag blev så trött igår kväll att jag inte ens orkade skriva en dagens, så den kommer nu istället.

Musiktips: Natasha Beddingfield (Soulmate är jättebra!)
Middag: Korv med bröd
Temperatur: -4 grader
Snödjup: 10 cm
Bok: Alltså, jag tycker inte om denna jag tror jag ska ta bort den, eller bara ha den när jag har något relevant att säga!
Läsare: Det får bli Josefin, eftersom de andra har varit och alla skrev lika många :-)
Plugg: Matematikrapport och besjälat lärande redovisning
Hemsida: http://www.google.com/ Här finns svaret på alla dina frågor, och finns det inte är det inte värt att veta!
Visdomsord: "Att vänta en glädje är också en glädje"


En låååång dag

Först hade jag två lektioner på förmiddagen då jag skulle ha redovisning, efter det satt vi fem timmar i basgruppen och gjorde den sista gruppuppgiften för den här kursen! Jippie! Det var jätteskönt att bli färdig, men det var fem långa timmar. Jag trivs väldigt bra i basgruppen, det tråkiga är att detta är sista kursen som vi får vara i den, sedan ska vi få nya klasser och följdaktligen också nya basgrupper. Det är väldigt tråkigt.

Nu har jag laddat över de 157 bilderna jag tog i helgen :-) jag ska bespara er de flesta av dem, men jag har lagt upp en del på min pixbox (ordet.pixbox.se) där får ni gärna titta. Helgen ja, den har varit helt underbar, ungefär som varje helg är :-)  Den har varit mysig, rolig, skön, ja helt enkelt riktigt bra! Jag och Edvard har alltså varit i hans familjs stuga i Svansele. Vi har tagit en massa kort, som ni ju kan se och så har vi åkt madrass, det var jätteroligt! Vi har lagat massa mat, men bara diskat en gång! Jag vet, helt otroligt, där finns nämligen en diskmaskin, ni förstår inte vilken lyx det är! Vi gjorde mer normala saker också, tex. som att se på Idol och Babben & Co.  Det har helt enkelt varit en riktigt bra helg.

Jag blir alltid lika deppig på söndagkvällar. Det är nämligen så att varje helg som Edvard är ledig flyttar jag liksom in där på fredagkväll. Att sedan behöva åka där ifrån på söndagkvällen är inte alls lika roligt, jag tycker det är lika tråkigt varje gång. Helst av allt skulle jag vilja stanna hos honom för alltid... Nu ska han jobba två helger i rad också, fast ibland kan jag tycka att det är lite bra, så jag får något gjort. Det blir sällan något vettigt gjort om han har ledig helg, som att städa till exempel, det ska jag göra i helgen!

Nu ska jag snart gå och handla!

Dagens

Hejsan, nu är jag hemma igen, men jag orkar inte skriva något mer än en dagens just nu, för jag är trött!

Musiktips: Thousand foot krutch, sjukt bra band!
Middag: Köttbullar och potatismos (skyll inte min ensidiga kost på mig, det var inte jag som bestämde middagen, utan jag blev bjuden av Anna, det var ju väldigt snällt, men det är henne ni ska skylla på ;-))
Temperatur: 0 grader
Snödjup: ca.10 cm (har det snöat i helgen?)
Bok: Harry Potter, igen :-)
Läsare: Egentligen borde Emma vinna, men hon har redan varit en gång, så det blir Mamma
Plugg: Besjälat lärande
Hemsida: Jag vet faktiskt inte idag :-(
Visdomsord: "När du går i korridoren och andra glor snett, så fortsätt att gå i den riktning som känns rätt. Och tänk som så att det är deras sak, att fixa så att deras syn blir rak." (Jag hämtar mina visdomsord från ett dokument jag har på min dator där jag samlat en massa sådana, de flesta kommer ifrån någon låt)

Sov gott!


Dagens

Musiktips: Lifehouse
Middag: Inte ätit än, men det blir korv med mos
Temperatur: -10 grader
Snödjup: 7 cm
Bok: Bibeln
Läsare: Edvard
Plugg: Lärandemiljöer
Hemsida: http://www.hjalmaredbibel.blogspot.com/
Visdomsord: "Kärlek är galenskap och är det inte galenskap är det inte kärlek."


Hjälp, helgen och dikt

Ni ska få hjälpa mig med en sak. Ni ska få tycka och tänka om Dagens. Fattas det någonting, är det något mer ni vill veta? Är det något som är skittråkigt, som jag ska ta bort? Säg vad ni tycker i kommentarerna!

Snart, snart... egentligen vet jag inte riktigt varför jag ser fram så mycket emot det här. För egentligen så tillbringar vi ju varje helg som vi är lediga tillsammans. Det är klart att det ska bli roligt att se stugan och så och att leka i snön :-) men det är inte det, eller i alla fall inte bara det, som får min mage att kittlas när jag tänker på helgen. Det är något speciellt med att åka bort, speciellt med någon man tycker om, det har jag faktiskt aldrig gjort förut. Aldrig ensamma bara Edvard och jag. Det är som att åka på semester tillsammans :-D

Det är så spännande när man läser saker som man skrivit och sedan bara glömt bort. Det är extra roligt när det råkar vara något bra också, här är något jag hittade nu som jag skrev för ett tag sedan:

När dina ögon möter mina

När dina ögon möter mina

Försvinner världen i sekunder och evigheter

När dina ögon ser i djupet av min själ

Öppnar du alla dörrar jag någonsin stängt

Knackar på där ingen knackat förut

Och jag släpper in dig

Till platser jag aldrig visat någon


Rubrik

Hejsan!
Snart, snart, 4 timmar och 30 minuter kvar! Hihi, jag tänker alltså överge er i helgen, så ni får klara er utan min blogg! Men jag hoppas ni överlever ändå! Frågan är väl egentligen om jag överlever?

Nu har jag gjort två skoluppgifter! Erkänn jag är duktig! :-) så snart ska jag gå till skolan och skriva ut lite grejer, smidigt eller hur? Tur att jag inte bor långt ifrån skolan...

Jag är hungrig! Men jag ska gå till skolan först, sen ska jag äta, nånting....

Nu ska jag gå ut i den vackra solen, den skiner jättefint på snön, jag får skynda mig innan den går ner ;-)

Dagens +

Tänk att det kan vara så roligt att packa! Nu har jag packat tills imorgon. Men jag måste vänta hela dagen imorgon på att vi ska åka, det är lite segt. Egentligen skulle vi ha haft lektioner på förmiddagen imorgon, men läraren blev sjuk så det blev inte så....det va ju lite synd för då hade ju dagen gått lite fortare. Men jag kan nog få den att gå ändå, jag har inte haft några problem med det på sistone.

Idag har det varit kallt, nu är det typ -12! Det riktigt bet i kinderna när man var ute, men jag tycker det är lite mysigt också. Då får man ha på sig massa kläder och så är det lite julkänsla, speciellt nu när det är snö också.

Nu ska jag snart sova, men först måste ni få en Dagens:

Musiktips: Hm, Avril Lavigne är bra
Middag: Köttbullar och makaroner
Temperatur: -12 grader
Snödjup: ca. 7 cm
Bok: Hm, alltså, Sandor slash Ida är bra, även om jag inte läser den just nu!
Läsare: Pappa
Plugg: Besjälat lärande
Hemsida: http://www.lunarstorm.se/ en klassiker!
Visdomsord: "En människa har inte lov att bryta sig in som en tjuv om natten i en annan människas hjärta."


Elin

Det är jag alltså, men jag konstaterade nyss att det finns fem Elin i den klass jag ska läsa med i nästa kurs... FEM!!! Det i en klass på 31 elever, skitjobbigt ju! Namnet Elin är jättemycket vanligare här uppe har jag en känsla av, det finns en till Elin i den klass jag går nu också. Det finns Elinar överallt här! Visst är det ett ganska vanligt namn i söder också, men jag tror att det är mycket vanligare här, och det är ju inte så roligt. Dels är det jättejobbigt när folk säger mitt namn och inte menar mig. Men man känner sig ju inte längre så speciell när alla andra heter samma. På något sätt tror jag att man har lite av sin identitet i sitt namn.

Det snöar!!!


"Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, Hurra!"

Det snöar massor! Stora vackra snöflingor som dalar mot marken! Snöflingor är så vackra, ni vet när man tittar riktigt noga på en fin snöflinga, så ser  man att den är gjord av många, små, små stjärnor. Ungefär sådana här:




Tänk sen att varje snöflinga består av flera sådana små stjärnor. Tillsammans bildar dessa små pyttestjärnor ett stort täcke av snö. Tänk så många små stjärnor det är! Det är helt otroligt!

(Tänk vad roligt Gud måste ha haft när han satt och gjorde alla dem! :-))

Dagens

Musiktips: Navid Modiri & Gudarna (Speciellt men jättebra!)
Middag: Thaigryta med fisk och räkor och ris
Temperatur: -8 grader
Snödjup: 3 cm
Bok: Samma som igår
Läsare: Hm, det är typ ingen som läst min blogg idag, och ingen som har kommenterat! Skärpning!
Plugg: Hm, samma som vanligt, lärandemiljöer helt enkelt!
Hemsida: http://www.arla.se/ där finns recept på allt och lite till!
Visdomsord: "Man byter bara problem när man e välfärd och pengar"

Sov gott!


Tex. Musik

Nu har jag organiserat min MP3, eller rättare sagt programet till min MP3. Jösses vilket segt program, det är helt sjukt! Det är otroligt dåligt, oorganiserat och förut så stängde det ner sig hela tiden, helt sjukt! Det är det enda dåliga med min MP3 och man måste använda det programet! Jaja, nu har jag gjort det i alla fall, Jippie!

Lyssnar på Navid Modiri nu, ni ska få läsa en låttext:


Min kudde luktar blod.
Mina lakan luktar mord, mina lakan luktar mord, mina lakan luktar mord.

Det är något som är fel med den här dagen.
Kanoner skriker utanför och jag har skotthål i magen.
Tar på mig mina kläder, tar en banan att ha på vägen.
Går neråt på min gata, fastighetsskötarna står och gråter.
Bussen är försenad, när den kommer brinner den.
Jag sätter mig längst bak, dit elden inte hunnit än.
Händerna för ansiktet, papper i öronen.
En mamma med bara en arm skriker på barnen.

Var god dröj, omkoppling sker.
Huset som du bodde i finns inte mer.
Var god vänta, det är två års kö.
Flera innan er har redan hunnit dö.
De har redan hunnit dö.

Stora bombplan över Göteborg.
Jag går av på Avenyn.
Poseidon har ingen skalle, blodfärgen är ny.
Det är ett stort hål i Konstmuséet.
Människor skriker överallt.
Jag tar på mig min mössa för det börjar bli kallt.
Det blöder från min mage, jag lägger på en servett.
Sen kurrar det lite hungrigt, klockan har nästan blivit ett.
Äter min banan som förrätt, går mot McDonalds.
Hoppas att det inte också blivit sönderbombat.



Alla jag känner är döda, jag hade verkligen behövt fika.
Alla jag känner är döda, jag hade verkligen behövt skrika.
Alla jag känner är döda, det är fem samtal före.
Fyra samtal före.
Tre, två, ett, noll!

Det faller smulor från min mun och bomber över staden.
Jag tror min lägenhet är borta vid det här laget.
Måsarna är galna, hackar ögon som onda gamar.
De hemlösa så tysta i ett eget hörn och kramas.
Jag saknar min mamma och undrar om hon lever.
Hisingen är bortsprängt så jag tror inte hon gör det.
Backa står i brand och hela innerstan är bombad.
Jag ångrar att jag gick upp idag, jag skulle somnat om.



Alltså, jag kan inte säga att jag vet vad den handlar om, men jag blir väldigt gripen av den ändå. Den är jättehemsk! Är det någon som har några funderingar på vad den handlar om? Jag har några, men det är ju roligare om ni får börja tänka lite själva först.

(Nu stängde MP3-programet ner sig, SonicStage heter det, så ni vet vilket ni ska undvika! Jag försöker lägga över låtarna från programet till min MP3, vilket är lättare sagt än gjort.)

Min krukväxt är nu officiellt död :-( Jag ska begrava den någon dag...

Äntligen! Nu är jag färdig med MP3, det tog ju bara två timmar ungefär! Strålande! :-S

Hej då!

Jag vill åka!

Skidor alltså! Jag vill, det är ju så roligt, det jobbiga är ju att det  finns öppna backar inte allt för långt här ifrån....hm, vad väntar jag på? Jag har ju allt jag behöver! Nästan, jag saknar en hjälm, pengar och något sätt att ta mig till backen. Men ändå, Kåbdalis är öppet och har 65 cm natursnö!!! Någon som blir sugen?

Jaja, jag ska ju i alla fall snart få komma till ett ställe med lite mer snö än de tre centimeter som ligger här. Jag och Edvard ska till stugan i Svansele i helgen och det är flera decimeter där :-D Då ska vi åka pulka eller madrass eller på rumpan eller vad som helst, bara jag får åka nått! Jag ska titta på snön också och ta kort. Ååh vad jag längtar till helgen!!! :-)

Nu borde jag verkligen plugga! Men jag orkar inte, jag har redan gjort två uppgifter med basgruppen idag och nu ska jag läsa en massa kapitel i en bok och helst göra en till kursuppgift idag....pust... Det är väl bäst att jag sätter igång...

Gårdagens

Musiktips: Filmmusik, från shrek tex
Middag: Currykyckling med ris och banan
Temperatur: -1 grad
Snödjup: 3 cm
Bok: Besjälat lärande (oerhört tråkig än så länge)
Läsare: Emma
Plugg: En rapport om pedagogiska miljöer bla.
Hemsida: http://www.tv4.se/ där finns allt!
Visdomsord: "There's a difference in spending time with me and killing time while I'm there"


Juuuul!

Jag längtar till Julafton! Eller till jul eller advent eller vad som helst som har med julen att göra! Lyssna på julmusik, äta pepparkakor, julpynta, pyssla, baka och göra julgodis :-) ååååh, jag vill att det ska bli jul NU!!! Det snöar lite ute nu :-) mysigt, jag vill ha mer snö! Innåt landet är det flera decimeter nu och dit ska jag till helgen :-D

Jag har börjat kolla på julklappar nu, i alla fall börjat tänka på vad jag ska ge till alla. Visst blir ni nyfikna!? Men jag behöver önskelistor, så det är bara att skicka över dem!

Det bästa med julen är att jag ska fira den med ALLA som jag tycker mycket om, min familj, mina älsklingskusiner och min underbara pojkvän, kan det bli bättre? Nu längtar jag ännu mer efter julen!

Jag måste bara säga att pitabröd är väldigt gott, speciellt varmt pitabröd :-D Mmmmm

Dagens

Musiktips: Darin (Jag fick värsta rycket och längtade efter hans musik idag, det var längesen, det är bra städ och disk musik :-D)
Middag: Falukorvstorn med pulvermos (tornet innebar att det var två skivor falukorv med ost emellan)
Temperatur: 0 grader (fast det känns kallare)
Snödjup: ca. 3 cm
Bok: Hm, studentkokboken är den jag läst mest idag :-)
Läsare: Mattias
Plugg: Miljöns betydelse för lärandet, betyg, matte och lite annat smått och gott, idag har jag jobbat hårt!
Hemsida: tv4vadret.se skitbra vädersida!
Visdomsord: "Månen försvinner efter att ha varit stor, stjärnorna fortsätter lysa trots att de är små."

God natt!


Barndomsfilm

Jösses vad denna sidan är seg, det tog flera minuter att ladda denna sidan!

Jaja, igår fick jag se fler filmer från när syskonen Jo(h)nsson var små. Det var roligt :-) tänk så mycket roligt och konstigt man gjorde när man var liten. Tänk så mycket storasyster eller storebror man är, kanske allra mest när man är liten, vi såg vissa liknande tendenser hos mig och Edvard när vi var små, ibland bara måste man ju hjälpa de små, de kan ju inte så mycket, eller hur? ;-)

Vissa intressen börjar tidigt, följande scen utspelade sig: Edvard fyller sju år och får en skrivborslampa i födelsedagspresent. Första frågan blir då: "Hur fäster man den?" :-D Det är nog inte den frågan jag skulle ha ställt, men är man tekniker så är man! Lite senare i filmen hör man i bakgrunden hur Edvard frågar: "Vad har man den här spaken till?" Ja, vad ska jag säga? Helt plötsligt förstod jag vad han har lärt sig allt som han kan. Jag antar att han verkligen lever efter mottot: "Frågar man inget får man ingenting veta". Det musikaliska intresset verkade inte börja riktigt lika tidigt, jag har hört vackrare trumpetande i mitt liv :-) men vad kan man begära, det var ju en leksakstrumpet.

Nog om det. Nu har jag både diskat, plockat undan och pluggat, så nu ska jag bara torka disken och plugga lite till. Livet är hårt :-)


Läraryrket

Hejsan!
Jag hade egentligen tänkt blogga om vad en familj är, men jag kände inte alls för det, så jag tänker inte göra det.

Idag på lektionen kom vi in på läraryrket, dess lön och status. Visst är det underligt med läraryrket. Man läser mellan tre och ett halvt och fem år på universitetet, och får sedan ungefär 19 000-20 000 i lön. Samma lön som människor med endast gymnasieutbildning kan få (de kan få myckt högre än så också).
    Att vara lärare är tydligen ingenting som värderas i samhället, det ger ingen status. Varför det är så vet jag inte, vad jag vet är att det avspeglas på lärare och lärarstudenter. Vår lärare berättade att när hon undervisade blivande sjuksköterskor så var de stolta och glada över att de skulle bli sjuksköterskor. Hon träffar sällan lärarstudenter som utstrålar det. Jag tycker också att det märks på sättet man säger att man ska bli lärare på och på sättet folk reagerar. Det är ingen som säger med stolthet och ett stort leende på läpparna att "jag ska bli lärare". Ibland får jag känslan av att man lika gärna skulle kunna sätta in ett "Jag ska BARA bli lärare" och det märks också på människors reaktioner, det är sällan någon som säger "jasså! vad intressant!" utan det blir kanske någon följdfråga på i vilket ämne. Jag vet inte vad det beror på men jag har några teorier. Antingen beror det på att de inte värderar läraryrket så högt, att det liksom inte är något att bry sig om. Eller så beror det på att den som säger det, säger det på ett sådant sätt att det ger signalen att inte fråga mer om det. En tredje teori är att det beror på att alla tror att de vet vad läraryrket innebär, så det är inte så intressant. Så är det däremot inte! Bilden av vad läraryrket innebär förandras mycket när man kommer ut på praktik, det är som att man får se saker med helt andra ögon.
   Trots att läraryrket har så låg status så måste ju det finnas många engagerade och beslutsamma lärare. För det kan ju knappast vara för lönen man väljer att bli lärare. Ja, jag vet inte varför läraryrket har så låg status, men jag vet att den förtjänar mycket högre, varför kan vi ta nån annan gång.  

Sådärja, slutbloggat om det för idag. Nu ska jag ta itu med kvällens arbete, frågan är vad jag ska börja med, plocka iordning här, diska eller plugga? Visst låter det roligt? Jag ska nog försöka ha lite trevligt framför "TV:n" också. (konstigt att man kan bli beroende av TV utan att ha någon, svaret är svt play)

Ha d!


Söndag

Vi tar gårdagen först. Vi var ju i Ersnäs (hos Edvards föräldrar) på farsdagsmiddag. Det blev tacos, mums! Sen blev det att se på gamla filmer från när de var små, det hade varit lite roligare om de var med själva och inte bara deras nallar ;-) Sedan spelade vi Antnäs möblerspelet, det var ju lite roligt, jag kom tvåa, en poäng efter Edvard och Emma, som kom på delad förstaplats, lite surt, jag tyckte jag skulle vinna. Det roliga var att Tore kom sist! :-)

Idag har vi varit i Missionskyrkan på ungdomsgudstjänst, det var trevligt. Vi har faktiskt varit i kyrkan, fast olika, fyra Söndagar i rad nu!

Idag har vi gjort kycklingpaj, den vi brukar göra hemma. Det blev jättegott!!! Så nu är jag glad :-)

Vi ska förresten se första Matrixfilmen idag i alla fall, den är ju bra, det ska bli mysigt.

Klockan är tre och det är snart mörkt ute!!! Fast det är inte så mörkt som det skulle kunna vara för det ligger, lite, lite, lite snö på marken (eller mera som slask, fast det är vitt). Och mörkare blir det, men jag får väl bara stå ut, fast det vore ju trevligt med snö, det skulle ju bli ljusare då också!

Ha d!


PS. Något att fundera på tills imorgon: Vad är en familj? DS.

Lördag

Hejsan!
Insåg att jag inte bloggat en enda gång idag och var tvungen att göra något åt det! Idag är det lördag, fast det känns som söndag. Men det är ju bra, för då får man ju nästan en extra dag imorgon!

Idag åkte vi till storheden och skulle handla mat. Men först gick vi (alltså, med vi menas jag och Edvard :-)) in på intersport för att kolla på ett par skidbyxor jag såg där förra veckan. 300 spänn kostade dem så vi slog till bägge två på var sitt par :-) Tur att vi inte har likadana jackor för då skulle jag vägrat vara i närheten av honom när vi hade dem på oss :-) Så nu är jag rustad för vintern, dunjacka och nya skidbyxor, jag tror jag klarar av den nu!

Vi hade tänkt se alla tre Matrixfilmerna i helgen, men idag hann vi inte se någon film för vi var så sega imorse och snart ska vi till Ersnäs på Farsdagsmiddag. Det ska ju bli väldigt trevligt i och för sig, men vi orkar ju inte se alla filmerna imorgon, så projektet är nerlagt, synd :-(

Jag har köpt godis idag  :-D det är gott!!! Jag har längtat efter det länge nu, så nu ska jag mumsa ordentligt!

Ha en bra helg!

Christoffer

Hur?
Varför?
Neeeeeeeeeej!
image1
Farväl
Adjö
Gråt några avskedstårar med mig!
Jag kommer sakna min Christoffer!
Nu är det tomt i mitt hjärta.
Jag förstår inte, så orättvist!!!

Dagens

Musiktips: Anastacia
Middag: Buffé på restaurang :-) Mums!
Temperatur: +5 grader
Snödjup: 0 cm
Bok: Det kallas kärlek av Carin Holmberg
Läsare: Hanna
Plugg: Läs och skrivinlärning (igen, samma tråkiga artikel, blää!)
Hemsida: ordet.pixbox.se
Visdomsord: "Allt vad du vill att människor ska göra för dig ska du också göra för dem"


Idag har varit en bra dag, en trevlig dag helt enkelt, trots det urtråkiga vädret har jag verkligen trivts idag.
Dagens schema:
Skola, tråkig lektion
Restaurang med basgruppen, jättetrevligt
Träffa Edvard och hämta våra nya jackor, jättefina och varma framför allt :-)
Se idol och mysa, med fredagsgodis bestående av banan och vatten, mysigt :-)

Ha d!

Jämställdhet

Nu skall jag vara lite seriös, kände att jag behövde det.

Jag läste nyss en artikel på http://www.tv4.se/ om att Sverige är den mest jämställda landet i världen. Du kan hitta den här. Och det är ju bra, att vi är jämställda, eller är vi det? Trots att vi är det mest jämställda landet i världen så har vi långt kvar att gå. Jättelångt. På ett sätt är det ju tragiskt att vi som har så långt kvar att gå är de som kommit längst. Jag tror att vi är "bäst" invaggar folk i någon slags falsk trygghet, att vi kan sluta kämpa, för vi har ju redan kommit så långt. Därför tänkte jag ta ner er på jorden genom att ge er lite kalla fakta:

  • Män har högre lön än kvinnor i de flesta yrken (kvinnor tjänar i genomsnitt 92 % av vad en man tjänar)
  • Kvinnodominerade yrken har lägre värde än mansdominerade
  • Män har högre pension än kvinnor
  • År 2005 arbetade 16 % av alla förvärvs arbetande kvinnor i jämställda yrken och 14 % av alla förvärvsarbetande män.
  • Andelen dagar med föräldrapenning för vård av små barn som togs ut av män var 20 % år 2005.

  • 74% av alla grundskollärare är kvinnor.

  • 94 % av alla förskollärare är kvinnor.

  • 100 % av alla dagbarnvårdare är kvinnor.

  • 84% av alla professorer är män.

  • Kvinnor arbetar lika mycket betalt som obeltalt, män arbetar dubblet så mycket betalt som obetalt.

  • Kvinnor arbetar mindre betalt än män.

  • Endast fem av de 30 vanligaste yrkena är jämställda (dvs. 40-60 % av vardera könet).

  • 75 % av alla egna företagare är män.

  • 72 % av alla chefer är män.

  • Kvinnor är oftare långvarit sjukskrivna än män.

  • 76 % av alla bott mot brottsbalken begås av män.

  • 6 av 8 partiledare är män.

  • Sverige har aldrig haft en kvinnlig statsminister.

De säger att vi är det mest jämställda landet i världen, jag säger att vi har lång väg kvar att vandra!



Vill du veta mer? Klicka här


 


Regn :-(

Om gårdagen började bra så började dagen dåligt! Det regnar!!! Vad arg jag blir, nu när det äntligen kom lite snö så kunde den väl få ligga kvar? Det var ju så vackert! Jag borde ju i och fär sig vara van, så är det ju alltid där jag kommer ifrån, hela vintern. Här vet jag ju att det kommer komma snö som kommer ligga kvar lääääääääänge! Fast då kommer jag säkert tröttna istället! (Denna bloggen börjar likna en väderblogg! Jag lovar, jag ska sluta nu!)

Fler tråkiga nyheter: Min enda krukväxt håller på att dö. Den är snart lika torr som de torkade rosorna som hänger på väggen. Jag tippar på att det är mammas fel, hon plockade bort nästan allt på den när hon var här. Sen råkade jag lämna den ensam hela helgen, jag tror inte den tyckte om det.... Grejen är att den är fuktig, så jag vet inte om jag borde vattna mer? Någon som har några tips?

Nog om min krukväxt (en ormbunke faktiskt). Nu ska jag berätta något roligare. Det är alltid lika roligt när man kommer på nya sätt att kombinera sina kläder. När man tar två "gamla" plagg och kombinerar dem på ett nytt sätt. Det blir nästan som att köpa nya kläder :-) Idag är en sådan dag, ni som träffar mig får ju se. Det är inget märkvärdigt egentligen, det är bara nytt!

Ha d gött! (på göteborgska)

Dagens

Japp, här har ni dagens, av allt möjligt, om ni tycker det är tråkigt kan ni ju hoppa över det :-)

Musiktips: 3 doors down (vad som helst, fast Changes är bra)
Middag: Spagetti med ostsås
Temperatur: -10 grader celcius (19.03)
Snödjup: ca. 5 cm
Bok: Harry Potter och Halvblodsprinsen
Läsare: Sofie (inte så svårt eftersom det bara är hon som läst min blogg *snyft*)
Plugg: Läs- och skriv- inlärning
Hemsida: ettparord.blogg.se (en nykomling :-))
Visdomsord: "Cause life seems like a waste of time, when you're not by my side"

Mer snö? (i Norrland ;-))

Hittade just skönaste (men också dummaste) kommentaren på TV4 "I Dalarna, Jämtland, Härjedalen och Norrland varnas det för snö under sena eftermiddagen/kvällen" Men hallå! Jämtland och Härjedalen är en del av Norrland!!! Jag trodde ändå att meterologer hade lite koll!? Det är som att folk tror att Norrland är Norrbotten och Västerbotten. Men jag ska inte klaga, det trodde jag också för nått år sen :-) Ja, användningen av ordet Norrland borde ge tillräckligt med material för en forskare att bearbeta i några år, hur hänger det ihop egentligen? :-)

De bra nyheterna är ju i alla fall att det ska komma snö, massor med snö, både ikväll, imorgon och kanske på söndag verkar det som!!! :-) Jippie! Jag tycker om snö om ni inte har förstått det än!

Ett till citat: "Västerbotten, Norrbotten och Västerbotten kan förvänta sig stora mängder snö, ca 15 centimeter till."  Ja, det är inte lätt, här används i alla fall rätt namn, fast det finns faktiskt bara ett Västerbotten :-) Ja, mer snö till Norrland!!! :-)

Slut på språkverkstaden!

Första snön!

När jag vaknade i morse (kl.10 för övrigt, jätteskönt, det var längesen jag sov så länge) så var det snö ute! :-) Jippie! Och det snöade fortfarande, fast det slutade ganske så fort. Men den ligger fortfarande kvar. Jag tycker det ska snöa ännu mer, som det står på tv4 vädret att det ska!

Jag var ute och gick förut, det var så vackert. Solen sken på den vita snön och himlen var alldeles ljusblå. Det är såndär snö som lägger sig på alla grenar och träd, överallt där den kommer åt, så att hela världen blir vit. Den knarrade sådär mysigt under fötterna också, sådär som bara riktig kramsnö gör, det var jättemysigt.

Nu börjar jag längta efter julen också, hoppas det blir snö till jul, men det är nog att hoppas på ganska mycket, eftersom jag kommer att befinna mig i Jönköping då. Det är helt idiotiskt egentligen, när man ändå bor här uppe, där det är snö jämt, så åker man här ifrån vid den tiden då man VERKLIGEN vill ha snö. Knäppt, men vad gör man inte för att få träffa släkt och vänner! :-)

Jag kommer alldeles strax lägga upp lite bilder på ordet.pixbox.se så ni kan se hur vackert det är!




PS.Varför finns det ingen stavningskontroll??? Nu vet ni i alla fall varför det kan finnas en del fel! DS.


Välkommen till min blogg!

Välkommen!
Japp, jag har bestämt mig för att skapa en blogg, jag vet inte om jag ska ha kvar den, det beror på om jag tycker om det eller inte, men nu har jag en i alla fall. Jag tänkte att det kunde vara roligt att pröva.

Förhoppningsvis skall jag skriva ett par ord ;-) här ibland och jag hoppas att det är någon som är intresserad av att läsa. Appropå smileyn, ja, jag är beroende av dem, så ni kommer antagligen få se en hel del av dem.

Jag hoppas att jag kommer vara lite mer aktiv än vissa människor jag känner (nämner inga namn) och är jag inte det hoppas jag verkligen att jag har vett att säga hej då och ta bort bloggen!

Japp, hoppas ni skall uppskatta min blogg!

RSS 2.0