Jag önskar er ett:

image24
image25

I väntan på återupplivning...

Som ni kanske märkt har min blogg varit något död de senaste dagarna. Jag planerar faktiskt inte att återuppliva den förrän om någon vecka till. Jag ska nämligen till Trysil! :-D

Jag ska dock ge er några glimtar från dagarna som har gått. När jag och Edvard var inne i stan igår och skulle på mellandagsrean så var det helt sjukt mycket folk. Jag som hade tänkt köpa ett par jeans, men när det var så mycket folk blev jag bara helt trött! Det fick mig att längta efter H&M i Luleå, där det är ganska vanligt att man är helt ensam, eller har sällskap av en eller två personer till på ungdomsavdelningen. Det är så det ska vara! Dessutom så var det sånt där piskande småregn som man blir pisseblöt av som det bara är i den här delen av landet, det vill säga nära Göteborg. Efter att vi "knött" runt bland massor av folk och gått ut i det piskande regnet och blivit sjukt trötta på det, så utbriser jag för första gången i mitt liv: "Jag hatar Göteborg!". Jag vet att det är hårt men det var så jag kände just då. Jag längtar efter vintern, efter snö och kyla, efter Luleå! Men först ska jag ta mitt pick och pack och dra till Trysil och åka skidor, det är inte fy skam!

Jag måste bara säga att jag köpte ett par till skor i onsdags :-) jag betalade 50 kronor för dem! Jag tycker om skopunkten och deras, "Ta tre betala för två", speciellt när det redan är rea på grejerna! De är skitsnygga och jag är jättenöjd!

Nu har min älskling åkt hem :-( Jag saknar dig! :´)

Tack för alla julklappar jag har fått! Det tog en lång stund att öppna och jag var helt slut efteråt, men det var det värt! Jag blev jätteglad för allt! Tack!

Nu vill jag bara säga...



God Jul


Jul på Liseberg

Igår var jag, Edvard, Mamma, Pappa och Johan på Jul på Liseberg. Det var väldigt mysigt. Jag tycker om att gå där, fast mest tycker jag nog om att se på konståkningen, det är ett måste. Det luktar så gott när man går där mellan bodarna, man nästan måste köpa något. :-)

image20


image21


image22

Foto: Edvard Jonsson

Självklart är det Edvard som har tagit alla bilderna, annars hade det inte blivit så bra ;-)

Idag har vi varit i kyrkan, det var inte så mycket folk men en bra predikan. Sen har vi klätt granen. Det var väldigt roligt och det blev jättefint. Jag tycker så mycket om när man kommer ner för trappan på julaftons morgon och ser granen stå där och den luktar så gott. Sen får vi var sitt paket och en korg med julgodis (av tomten ;-)). Det är imorgon!!! :-D Fast det kommer ju vara lite annorlunda i år eftersom Edvard är med, men då kan det ju bara bli bättre. :-D

Ikväll kommer Morfar, vi ska äta gröt och byta julklappar med honom eftersom vi är i Jönköping imorgon och inte kan göra det då. Jag kommer inte att blogga mer nu, förrän efter jul, kanske det blir något på annandagen. Ni får vila från datorn ett tag och ha en lugn och fridfull Jul!

Adventsdikt



Julen nalkas i advent,
och vårt fjärde ljus blir tänt.
På Guds lille son vi tänker,
när de fyra ljusen blänker.



Av: Britt G. Hallqvist

Min älskling är här!

:-D Nu är jag glad, för min älskling är här! Vi har kramats jättemånga gånger! :-D


Jag tycker om dig! <3

Vi ska snart gå på jul på Liseberg :-)

Dagens

Musiktips: Erik Segerstedt
Middag: Ost och skinkpaj
Temperatur: 1 grad
Snödjup: 0 cm 
Läsare: Johan
Plugg: Inget
Hemsida: http://www.unf.se/
Visdomsord: "En resa på tusen mil börjar med ett fotsteg."


En vit Jul

Se filmen! (60 sek)

Julen är till för barnen, men för de 200 000 barn som lever med en eller flera missbrukande föräldrar är julen en av de värsta tiderna på året. Men det är inte bara barn till missbrukare som tycker det är jobbigt med alkohol. Barn tycker också att det är obehagligt när en vuxen inte beter sig som den brukar, när den är påverkad av alkohol. Om julen är barnens högtid, varför kan vi då inte skippa alkoholen?
Alla barn har rätt till en Vit Jul!

Logga: Vit jul


För att visa solidaritet med de barn som har missbrukande föräldrar och för att barn som är i din närhet på julafton skall slippa alkoholen kan du skriva under ett kontrakt om att du inte ska dricka någon alkohol under juldagarna. Du kan skriva under kontraktet här.


Här kan du få mer information:
www.vitjul.com eller
www.stadsmissionen.org 

Ta det lugnt

på vägarna i helgen!

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1008708

Om 24 timmar....

...så får jag träffa min älskling! :-D Jag längtar!

Jag har kommit på att tiden som man är ifrån varandra inte spelar så stor roll. Det är snarare faktumet att man är ifrån varandra och inte kan träffas om man skulle vilja det som är jobbigt. Det är ju lika jobbigt även om det pågår 3 dagar eller 3 månader. Sen är det klart att man helst inte vill uppleva känslan alls, och att det blir mycket jobbigare om man upplever den längre tid. Men själva känslan blir ju inte jobbigare för det. Jag längtar....

All I want for Christmas is you!

Dagens

Musiktips: Josh Grobans skiva Noel
Middag: Fiskpanetter med potatis
Temperatur: 2 grader
Snödjup: 0 cm
Läsare: Edvard
Plugg: Inget
Visdomsord: "Att älska innebär att vara lycklig när någon annan är lycklig."


Om jorden var en by

Om hela världen reducerades till en by med 100 invånare och alla
proportioner bibehölls så bestod byn av:

57 asiater
21 européer
14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)
8 afrikaner

52 var kvinnor
48 män

70 ickekristna
30 kristna

89 heterosexuella
11 homosexuella

6 personer skulle inneha och nyttja 59 % av alla gemensamma
tillgångar, och de 6 personerna kom från USA


80 hade otillräckliga boendeförhållanden
70 var analfabeter
50 var undernärda, 1 döende, 2 föddes och 1 hade en PC.
1 och bara en har en akademisk examen.

Om Du vaknar i morgon, frisk och icke-sjuk, så är Du lyckligare
lottad än 1 miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka.
Om Du inte har upplevt ett krig, inte upplevt
hunger, fångenskapens, ensamhet, eller dödskampens smärta så är Du
lyckligare lottad än 500 miljoner människor här på jorden.

Om Du kan gå in i kyrkan utan ångest, utan att Du
får svårigheter, utan att man skall fängsla eller döda Dig så är Du
bättre lottad än 3 miljarder av jordens invånare.

Om det finns mat i Ditt kylskåp, om Du har ett jobb, om Du har tak
över huvudet och en säng att sova i, då är Du rikare än 75 % av
invånarna på jorden.

Har Du ett konto på en bank, lite pengar i börsen och småslantar i
en ask, då tillhör Du de rikaste 8 % av jordens invånare.

Om Du läser detta så är Du dubbelt gynnad, för
1. Du tillhör inte de 2 miljarder människor som inte kan läsa och
2. Du har en PC

Pust!

Nu har jag slagit in alla mina julklappar! Det tog en stund, men det var ganska roligt också :-) De flesta blev fina...

Det är snart jul, jättesnart! Det är bara fyra dagar kvar! Det är ingenting! Julkänslan har inte riktigt infunnit sig för mig än, det är någon som fattas ;-) Jag tror att min julkänsla kommer infinna sig på lördag när vi är på jul på Liseberg. Vi får väl se....

Jag har tänkt lite mer på det här med att fira jul ihop. Det är ju faktiskt en viss skillnad på att fira jul ihop om man bor nära varandra eller till och med ihop och har båda släkterna på nära håll. Då kommer man ju ändå träffas på julafton, då behöver man kanske inte göra själva firandet ihop. Man hinner inte ens sakna den andra personen för träffas kanske ändå morgon och kväll. Jag tror inte att jag och Edvard skulle firat jul ihop om vi hade haft båda släkterna nära och kunnat träffas ändå den dagen, eller i alla fall de andra juldagarna. Men om vi inte skulle firat jul ihop så skulle det innebära att vi inte skulle träffas på tre veckor, eftersom jag skulle vara hemma då. Vi skulle alltså inte få ens en nypa jul tillsammans. Edvard skulle inte heller kunna träffa min släkt (även om han nog inte kommer kunna träffa alla) förrän till sommarn, då vi redan varit ihop väldigt länge. Det skulle få ganska stora konsekvenser. Det är stor skillnad på att fira jul ihop om man "bor" 130 eller 0 mil ifrån varandra. Sen är det klart att det är en ganska stor sak att fira jul ihop. Men jag förstår fortfarande inte varför det är en måttstock på hur seriöst förhållande man har, helt knäppt!

Dagens

Musiktips: Daughtry
Middag: Inbakad kassler med ris :-D
Temperatur: 1 grad
Snödjup: 0 cm
Läsare: Johan
Plugg: Mänskliga rättigheterna
Hemsida: www.redcross.se/kram värsta bra sistaminuten julklappen, jag diggar låten också!
Visdomsord: "Den som talar illa om andra i din närvaro talar illa om dig i din frånvaro."

Ett citat

Här är ett citat från "Populärmusik från Vittula" som jag läser nu, tyckte bara det var så bra:

Några av våra kompisar gav oss det högsta beröm som kan komma ur en tornedalsk mun: "Nå inte var det så dåligt"


Kallt!!!

Johan är söt!!! I alla fall säger han det själv, fast jag håller med. Men han är inte min lilla gullunge längre, han har växt minst 10 cm sen jag såg honom sist (i oktober alltså). Han håller på att växa om mig! :-(

Idag har jag pluggat! Jätteduktigt om jag får säga det själv! :-) Jag har också köpt min sista julklapp! :-D Jag har spelat the sims också, jag blir helt nostalgisk! Framförallt musiken får mig att bli alldeles uppspelt! Vi har börjat baka bröd också, degen jäser nu. Idag borde jag slå in mina julklappar, vi får se om jag orkar ;-)

Det är helt svinigt kallt här! Alltså, termometern visar en grad, helt okej. Men så fort man går ut så är det som en fuktig kyla tränger sig på och kryper in överallt där den kommer åt! Usch! Jag förstår verkligen det där med att det är mycket kallare här även om termometern inte visar så kallt!

Deep shit!

Igår hade jag och Edvard värsta djupa samtalet i telefon. I ett distansförhållande så lär man sig att inget ämne är för stort för att ta över telefon. Men det kan bli problem sen när man slutar ha ett distansförhållande. Hur tar man upp de där viktiga sakerna när man inte sitter i andra luren, i verkligheten? Det blir lätt så att man inte har tid för det, det är så mycket annat man vill göra och det är sällan man sätter sig ner och bara pratar, om sånt som är viktigt.

Jag och Edvard pratar mycket mindre nu än vad vi gjorde när vi bodde 130 mil ifrån varandra. Det är ganska sjukt egentligen, men det är väldigt sant. Då satt vi ju flera timmar, var och varannan kväll och pratade om allt mellan himmel och jord. Visst träffas vi oftare nu för tiden, men vi pratar inte lika mycket, vi gör annat istället. Vi har också en tendens att när vi väl pratar i telefon hamna tillbaka i de där långdistanssamtalen. Det har hänt att vi har pratat i telefon väldigt länge, fastän vi bor tre kilometer ifrån varandra och träffas ungefär varannan dag. Antingen är det enklare att prata om så viktiga saker över telefon, eller så beror det helt enkelt på att vi lärt oss att ta sådana saker över telefon. Jag tror egentligen inte att det är enklare att ta saker över telefon, det handlar ju inte om att jag inte vågar ta upp sånt annars. Däremot tror jag att det är enklare att komma in på sånt när man sitter i telefon. Man har tid att prata! Det är kanske det allra viktigaste. Men att prata i telefon har också nackdelar, den största är: Det går inte att kramas! Pratar man om jobbiga saker så finns det inget som är så bra som att kramas och det går inte över telefon :-(

Jag längtar i alla fall tills på lördag, då får vi kramas! :-D

Gårdagens

Musiktips: Creed
Middag: Pasta och korvgratäng
Temperatur: 2 grader
Snödjup: 0 cm
Läsare: Johan
Plugg: Inget
Hemsida: http://www.skopunkten.com/
Visdomsord: "Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja."


Tjuvlyssnat hos familjen Törnkvist

Pappa spelar Need for Speed, det går inte så bra:
Pappa säger: Jag ligger lite efter.
Johan (med en nedlåtande ton): Ja, och du kör åt fel håll!

Det är inte så lätt! ;-)

Kängor och julklappar!

Idag har jag köpt vinterkängor!!! :-) Jippie! För 99 kronor på skopunkten! Varför, varför, varför har de inte skopunkten i Luleå? Man hittar alltid något där, och så är det billigt också! Visst ä dom snygga? Lätt värda 100 spänn!

Jag mailade och frågade om de inte skulle öppna ett skopunkten i Luleå snart. Jag fick detta svaret: "Det finns inte några planer för närvarande att öppna butik i Luleå. Vi kommer att öppna en butik i Östersund." Östersund! Ja, vad bra! Det är ju bara 63 mil! Vad spelar det mig för roll om de öppnar ett skopunkten 63 mil bort???

Jag har köpt alla utom en julklapp också! :-) Jätteskönt, det blir nog bra också hoppas jag... Jag hann med tåget tillbaka så att jag kunde stämpla byte också, tycker jag var bra, sparar man pengar!

Nu ska jag se om The Sims funkar, och så ska jag äta sjöfrukter, mitt favoritgodis! De har det i lösvikt på godisaffären i allum, super! :-D

Dagens

Musiktips: Coldplay
Middag: Risgrynsgröt
Temperatur: 2 grader
Snödjup: 0 cm
Läsare: Johan (Men det är många andra som kommenterat bra idag också!)
Plugg: Inget! Börjar bli dags nu....
Hemsida: http://www.folkhogskola.nu/ så du vet vilken folkhögskola du ska gå på, för folkhögskola, det ska alla gå!
Visdomsord: "Kärlek är galenskap och är det inte galenskap är det inte kärlek."


Bilar och datorer!

Nu har jag varit på släktkalas, det var trevligt :-)

Erik körde dit, det var ju spännande, jag var skitnervös! ;-) Jag litar inte på vem som helst när det gäller bilkörning, allra minst mig själv! Men i alla fall så tar det ett tag innan jag vänjer mig och kan vara lugn tillsammans med en ny chafför. Om jag är nervös när andra kör så är det inget emot hur jag är när jag kör! Usch, det är ju hemskt! Men, men, jag har ju sluppit uppleva det på ett tag :-)

Idag fick jag känna mig bra på datorer för första gången på länge! Det var trevligt. Erik är ganska (eller väldigt) oteknisk, och han behövde hjälp. Inte för att jag kunde lösa problemet, men jag hade i alla fall förslag på några saker som kunde funka, nu gjorde det ju inte det. Men å andra sidan kunde inte pappa hjälpa honom heller. Jag kände mig i alla fall duktig! Det är ju inte så ofta (läs aldrig) som man kan känna sig duktig på datorer när man är ihop med någon som kan allt. Jag känner mig skitdum oavsett vad det är. Det är märkligt det där egentligen, det är inte bara det att jag känner mig dålig, det brukar också gå mycket sämre om det är någon annan där, oavsett vad jag ska göra och oavsett vem det är! Snacka om att bli påverkad av nervositet, för det måste ju vara det, eller?

Måndagen

Det blev inte så många julklappar idag, men i alla fall en! :-)

Idag var Sofie här och det var jättetrevligt! Vi åt tacos och pratade och pratade och pratade. Det blev mycket prat om kärlek, förhållanden, bröllop, barn osv. :-D När vi tröttnat på att prata om våra förhållanden började vi luska i Eriks istället, mycket spännande! Men som Sofie sa, vad ska vi annars göra när vi inte har våra män här? ;-)

Nu är det dags för släktkalas! Det ska bli trevligt!


This moment

Now that you are here with me
We got a world of our own
How can it be that we
Waited so long though we knew we belonged
I always felt I´d find someone
And I do believe that you´re the one

This moment when love finds the way
This moment will last
This moment of touch in my heart with your love

Life is a mystery
And no one knows whats to come
It is a blessing we
Now have become what was meant all along
I always felt I´d find someone
And I do believe, I do believe that you´re the one

This moment when love finds the way
This moment will last
This moment of touch in my heart forever in love
And I need you to know, I never let go
In this moment I'll stay forever more

Cause I need you to believe that faith
Will lead us through the night
And I wanna believe that the love we have will shine alone

This moment when love finds the way
This moment will last
This moment of touch in my heart forever in love
And I need you to know, I never let go
In this moment I'll stay forever more

Stay forever more




I do believe that you´re the one.

En vecka...

...kvar till Jul!!! Det ni, det är inte mycket det! Snart sitter vi där, så är julafton redan över, man blir lika förvånad varje gång! Idag ska jag försöka köpa lite julklappar i Lerum, får se hur det går :-) Sen ska jag träffa Sofie, vi ska äta lunch och ha trevligt. :-)

Idag fick jag gitarrtrosor i paketkalendern ;-) De var jättefina! (Det är alltså trosor med gitarrer på) Nice!

Vi ses!

Dagens

Musiktips: Avalon, Everyting to me
Middag: Mongolisk buffé på Restaurang Bamboo
Temperatur: 2 grader
Snödjup: 0 cm
Läsare: Edvard, han var den enda som kommenterade idag :'(
Plugg: Inget!
Hemsida: http://www.letssingit.com/ Massor med låttexter!
Visdomsord: "The greatest thing you'll ever learn, is just to love, and be loved in return."


Dagens kluris ;-)


"Mitt hjärta är som en öppen högväg"


Det är Erik, min käre bror som går runt och sjunger på denna strof hela tiden, han har en förkärlek för svengelska. Det är alltså en strof ur en sång på engelska, någon som vet? Eller i alla fall kan textraden?

Adventsdikt


Kölden biter i advent
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevare alla frusna,
ge dem värme, låt det ljusna.


Av: Britt G. Hallqvist

Dagens schema

Japp, idag är det späckat schema! Jag vaknade åtta idag (kan ha något att göra med att jag gick och la mig 10 ;-) man blir trött av att sova på tåg! Sen gick jag upp och åt frukost med min familj, det är faktiskt mycket trevligare att äta med många människor än att äta själv som jag brukar göra. Det blev risgrynsgröt! :-D Sen såg vi på julkalendern och sedan har jag duschat och bytt om. Jag har redan hunnit en hel del idag som ni märker! Snart ska vi åka in till stan till Betlehemskyrkan, för Johans orkester ska spela och sedan ska vi gå på stan och äta på restaurang, för att sedan åka till ännu en kyrka! Vår egen kyrka, det är julspel där klocke fem :-) Det var väldigt längesen jag var där, det var nog i juni någon gång, möjligtvis i juli (jag hade inte så mycket tid att gå i kyrkan i somras)  så det ska bli jättekul! :-) Med andra ord kommer jag att ha mindre tid för att blogga idag!

I natt var första natten på nästan fyra månader som jag sov i "min egen" säng hemma. Det var skönt, jag sov bra, men det kan ju bero på att sömnen föregående natt inte var den bästa ;-)

Dagens

Musiktips: Mika
Middag: Pizza (med lövbiff, champinjoner och bearniesås) och fanta
Temperatur: 2 grader (i Lerum)
Snödjup: 0 cm (i Lerum)
Läsare: Johan
Plugg: Projektreflektion
Hemsida: http://www.spreadshirt.net/ gör din egen t-shirt!
Visdomsord: "Time goes by so slowly for those who wait"


Ett steg i rätt riktning...

Läs artikeln: Ny metod för miljövänligt flygbränsle
eller se nyhetsinslaget: Miljövänligt flygbränsle väcker intresse

Strålande! Att flyga är jättebra och smidigt (speciellt om man har pojkvännen i Luleå och familjen i Lerum) men väldigt omiljövänligt! Därför tycker jag att det är jättebra att man forskar och är nära att hitta andra alternativa bränslen. Att USA stödjer projektet är ju ganska otroligt, men självklart bra! Ja, bra helt enkelt, förtsätt så!

Jaaaa!

Jag fick godkänt på min komplettering! Å så skönt! Varför, varför, VARFÖR gjorde jag inte detta tidigare? Jag har ju skjutit upp det i flera månader för att jag trodde att det skulle vara så jobbigt att göra, och sedan tog det bara en stund och så fick jag reda på att jag fick godkänt typ direkt! Super! :-D Nu blev jag glad! Vad skall man då lära av detta? Skjut inte upp saker till sista stund! Det är mycket bättre att få det gjort!

Nu ska vi snart äta pizza, mums! Det var längesen!


Home sweet home

Japp, nu är jag hemma och nu funkar äntligen internet också!

Jag har två chokladkalendrar nu! :-D Mmmmmmums!

Jag har återupptäckt det galna drag som verkar gå i arv i våran familj, det är ganska påtagligt!

Jag har blivit (nästan) ihjälkramad av Johan, det var ganska trevligt faktiskt.

Jag har också (det känns som det i alla fall) rest tre månader bakåt i tiden, det är höst här! Det ligger bruna löv på vägen och det är ingen snö, det visste jag ju i och för sig, men ändå! Det är så himla tråkigt och grått och trist utan snö. Jag hade ju vant mig vid snö nu! Jag börjar ångra att jag ska fira jul här nere, men det finns ju en liten chans att det blir en vit jul....

Vi har köpte gran idag, den är väldigt stor och lång, men den får plats i vårat hus, det är bra. Men den får inte komma in än på nån vecka!

Hejsvejs!

"Hem"

I morse var det en jättefin soluppgång när jag gick till skolan, eller egentligen hade inte solen kommit upp än, men himlen var jättefin! Och nu är solen på väg ner i en jättefin solnedgång :-)

Idag ska jag åka hem, fast jag kommer ju inte hem förrän imorgon eftersom tågresan tar 19 timmar. Det är sjukt tråkigt att sitta och vänta på att få åka tåg, men vad ska jag göra? Blogga :-) Jag har liggplats i alla fall, så förhoppningsvis får jag sova en del, men man sover aldrig jättebra på tåg. Det är ganska speciellt att sova på ett tåg, fast det är ännu mer speciellt att åka sittplats i 19 timmar, det är som en helt egen värld! Tråkigt bara att jag ska åka själv, det var mycket roligare när Edvard var med och vi var ensamma i kupén nästan hela tiden, då var det riktigt roligt att åka tåg :-) Men det mesta man gör på tåget är ju att äta och sova, jag har aldrig åkt norrlandståget utan godis :-) Det klarar man sig långt på!

Jag ska alltså åka "hem". Något som orsakar stora problem i min hjärna, det har blivit ganska många missförstånd, för jag förstår inte vad andra syftar på och andra förstår inte vad jag syftar på när jag säger "hem". Jag använder nämligen ordet hem både till det här lilla krypinnet i Luleå som jag sitter i nu (där jag ju faktiskt bor) och till Lerum och huset där, för det är ju faktiskt mitt ursprungliga hem. Men det gör det svårt för andra att förstå vad jag menar. Sanningen att säga så har jag svårt att förstå mig själv också. Var är hemma egentligen? Kan flera ställen vara hemma samtidigt? Okej, hemma kan vara där man bor, det kan också vara en plats där man känner sig hemma eller en plats där man har bott och växt upp, som på något sätt alltid kommer vara ett hem. Men hemma kan också vara den plats där man bor högst tillfälligt, tex. ett hotell. För visst säger ni att ni ska gå hem om ni är ute och ska gå tillbaka till hotellet? Så är ett hem alla dessa olika saker? Verkar det inte lite konstigt att ha ett och samma ord för allt det här om det inte betyder samma sak? Alltså jag vet inte hur det här hänger ihop, jag bara funderar. Men den plats där man bor och den plats man känner sig hemma på borde ju vara samma ställe, jag tror att man mår bäst då. För att krångla till det hela ytterligare har jag en till fråga, kan hemma vara en person? För om hemma är där man känner sig mest hemma, så behöver det ju inte vara en plats, utan det kan ju vara med en viss person man känner sig som mest hemma. Jag vet inte! Det är därför jag skriver det här, för att jag inte får ihop det i min lilla hjärna. Är det någon som kan hjälpa mig?

Vi avslutar med två citat om det här:

"Den som tror att hemma det är där man bor har aldrig varit hos mig."

"Hemma: den plats där man vet vad pyttipannan är gjord av."

Eftersom jag ska åka "hem" så kommer jag inte att kunna blogga på ca. 19 timmar, men om allt går som det ska återkommer jag i Lerum imorgon eftermiddag :-) (Fast jag hinner kanske blogga mer innan jag åker ;-))


Gårdagens

Musiktips: Laleh
Middag: Viltskavswok med pasta
Temperatur: -10
Snödjup: 5 cm
Läsare: Johan
Plugg: Mänskliga rättigheter
Hemsida: http://www.mariepicasso.se/ man kan se på videon :-) Låten är faktiskt bra....
Visdomsord: "Be careful what you wish for, cause you just might get it all."


E.M.D?

Erik, Mattias och Danny (idolerna alltså) ska bilda en grupp..... gissa vad de ska heta? E.M.D, väldigt uppfinningsrikt! Det ska tydligen inte låta traditionellt pojkband, tror jag så mycket jag vill på! De är de tre smörigast flickfavoriterna i Idols historia, dessutom fast i balladträsket alla tre, och det kommer inte låta traditionellt pojkband??? Säkert! Deras första singel kommer 19 december och är en cover på All For Love med Sting, Bryan Adams och Rod Stewart och de ska få den att inte låta traditionellt pojkband??? Men helt ärligt så tror jag att det finns en chans att det går fint, singeln kommer säkert spelas på radion och de har många trogna fans. Fast tre gånger idoler betyder nog inte tre gånger fans, utan de är nog ungefär samma personer (eller ska jag säga fjortisar)....

Däremot tycker jag att det är lite synd att Erik är med, för det finns låtar på hans skiva som är riktigt bra och jag tror att han skulle klara sig och utvecklas mycket bättre om han inte fastnade i ett pojkband.....

Ni kan läsa mer om detta spektakel här.

Nu har jag gjort det omöjliga!

Jag har packat ner allt jag ska ha med mig i min mellanstora väska, som inte alls är så stor, erkänn duktigt av mig :-) Igår trodde jag verkligen att det var omöjligt, men tydligen inte :-) Det innebär dock att Edvard måste ta med sig alla mina julklappar hem :-P Snälla? <3

På svt kan man rösta på bästa julkalendern genom tiderna! Den första jag kom att tänka på var "Jul i Kapernaum", men sen kom jag på att jag inte kommer ihåg något från den, mer än att jag tyckte att den var bra. Så då röstade jag på "Mysteriet på Greveholm" istället, den kommer jag ihåg jättemycket ifrån. Någon som minns, florsköljningen, tänderna i cocacolan, tidningsbudet (även om jag inte riktigt kommer ihåg hans roll) sputnik och Lucia som var instängd i tornet? :-) En annan julkalender som jag tyckte var bra var "När karusellerna sover" som handlade om Liseberg på vintern (det var innan jul på Liseberg startade) (jag drömde förresten om Liseberg inatt, men det var inte så intressant) jag kommer ihåg att jag tyckte den var väldigt spännande, fast lite konstig och så var det några som gifte sig i Pariserhjulet på julafton, det tyckte jag var bra. De här julkalendrarna var -95, -96 och -98. Då var jag 8, 9 och 11 år. Alltså är det då man uppskattar julkalendern som mest? Eller? Fast jag tror ändå att man tycker mycket om julkalendern då och är tillräckligt stor för att förstå den.

Nu tycker jag att ni alla går in här och röstar på er favorit!

Det är folk som försöker hacka sig in i min dator hela tiden! Det tycker jag är lite läskigt, de lyckas ju inte iofs, tur att jag har brandvägg. Men vad vill de mig? Vad har jag som är så spännande eller intressant? Varför just lilla jag? Jag vill gärna ha min dator för mig själv tack!

Jaha, vad ska jag göra nu då? Duscha kanske, det låter ju faktiskt som en bra idé...


Jag tycker om...

...såhär korta skoldagar :-)

Nu har jag varit i skolan och vi har delat upp vårat projekt, jag ska skriva om FN och vad de gör för de mänskliga rättigheterna. Det ska bli ganska kul faktiskt, även om jag typ måste göra allt när jag är hemma, eller i Trysil :-(

Christer Fuglesang var på skolan idag, men det var massor med folk som skulle gå på föreläsningen, så jag orkade inte. Jag är inte så intresserad av vad han hade och säga ändå, men det är ändå coolt att han var (eller fortfarande är) där.

Sen har jag lagt i en till tvätt....femte tvätten denna veckan, men nu har jag tvättat allt! Jag måste (eller i alla fall borde) packa färdigt allt idag, det är massor med grejer! Men det går nog bra....kanske.

Nu ska jag se på julkalendern! :-D


Lucia

Idag är det Luciadagen och eftersom jag inte kommer att få se något luciatåg idag :-( såg jag till att göra något åt det, okej, det är inget riktigt luciatåg, men nästan, titta här. :-)

Glad Lucia på er, eller hur man säger.....

Nu ska jag gå till skolan :-(

Dagens

Musiktips: Gavin Degraw, Meaning (skibra låt!)
Middag: Bamse-biff med potatismos
Temperatur: -12
Snödjup: 5 cm
Läsare: Edvard
Plugg: Skolans organisation
Hemsida: http://www.svenskanamn.se/ här kan man läsa om hur många som heter nått och vad namnen betyder.
Visdomsord: "Här skiljer sig föräldrar och delar barnen på mitten, lämnar dom i villan och undrar varför dom dricker"


Äntligen!

Nu har jag lämnat in en komplettering som jag hade sen första kursen! Så otroligt skönt, varför gjorde jag inte detta tidigare? Fast jag är inte helt säker på att den blir godkänd, men vi hoppas det....

Jag tänkte köpa ett par jeans och två väskor idag :-) Men jag gjorde inte det. Jeansen var svarta och kostade bara 200 kronor! Men jag har lovat mig själv att inte köpa fler saker till mig själv, så jag gjorde inte det, men efter jul, då ska jag köpa byxor! Alla mina byxor är för stora! Det är ju ett ganska trevligt problem egentligen, men det är ju ganska fult med för stora byxor. Jag tvättade sex par jeans idag :-O och av dem kan jag ha tre, men det är egentligen bara ett par som sitter riktigt bra....hm, jag tror jag måste göra något åt detta! Efter jul, på mellandagsrean! :-)

Vet ni vad denna smileyn betyder? *<|:-)) Det går att se, så jag ska inte säga!

Nu ska jag fortsätta packa!

Ett tecken...

...på att man varit ihop länge: man glömmer sina månadsdagar.

Vi glömde våran 9-månadersdag....

Jaja, huvudsaken är att man kommer ihåg årsdagen, och det är nog inga problem :-)

Tvätt, tvätt, tvätt!

Jag blev så glad igår kväll. Edvard bestämde sig för att komma hit och sova efter han slutade 22.30. Jag längtade efter honom, så det var jättebra. Man blir så glad när man blir överraskad sådär. Det var jättemysigt att sova också, det blir mycket mysigare i en 90 säng än i en 140 säng, konstigt va? ;-) Fast man sover ju inte jättebra, det är lite trångt, men ändå väldigt mysigt...

I morse följde jag med Edvard in till stan, han skulle jobba och jag skulle shoppa! :-) Väldigt bra uppdelning. Jag köpte jättefina örhängen idag, jag var tvungen, de kostade bara 20 kronor! Sen köpte jag lite hemliga saker och mat.

Idag har jag också tvättat, jag har tvättat fyra maskiner hittils denna veckan och det kommer bli en till, men, men, det behövs. Jag ska åka hem (till Lerum) på fredag, det är jättesnart! Det är därför jag har tvättat så mycket, jag ska börja packa idag... Det krävs en del organisation för att packa för två veckor hemma och en i fjällen, dessutom är det jul och nyår! Men jag tror att det ska gå bra.

Dags att sätta igång!

Dagens

Musiktips: James Blunt
Middag: Lax och potatis
Temperatur: -10 grader
Snödjup: 5 cm
Läsare: Sofie
Plugg: Projektplan och mänskliga rättigheter
Hemsida: www.knapp.nu visst var det längesen?
Visdomsord: "Kärleken är öm, tålig och ömtålig."


Låt dig inte luras

Låt dig inte luras av det ansikte jag visar.
Jag har tusen masker och ingen av dem är jag.

Bli inte lurad. Jag ber dig, bli inte lurad.
Ger jag dig intryck av att vara säker?
Att självförtroende är mitt namn och kyligt lugn mitt agerande?
Att jag inte behöver någon? Men tro mig inte.

Djupt nere dväljs mitt verkliga jag i förvirring, i fruktan, i ensamhet.

Därför skapar jag mig en mask att dölja mig bakom,
Att skydda mig från de blickar som vet.

Men just en sådan blick är min räddning.
Det betyder, att om den åtföljs av accepterande, då åtföljs den av kärlek.
Det är det enda som kan befria mig från de murar jag byggt åt mig själv.

Jag är rädd för att djupast inne inte vara någonting.
Att jag inte är något alls att ha, att du skall upptäcka det och stöta bort mig.
Så börjar raden av maskeringar.

Ständigt småpratar jag med dig.
Jag berättar allt som egentligen inte betyder något,
Men ingenting om vad som betyder allt,
Vad som ropar inom mig.

Var snäll och lyssna noga och försök höra vad jag inte säger.

Jag skulle vilja vara äkta och spontan och mig själv
Men du måste hjälpa mig.
Du måste hjälpa mig.
Du måste räcka ut din hand.

Varje gång du är snäll, vänlig och uppmuntrande,
Varje gång du försöker förstå, för att du verkligen bryr dig om -
Då börjar mitt hjärta få vingar, mycket spröda vingar - men vingar.
Med din känslighet och sympati och din förmåga att förstå,
Är det endast du som kan befria mig från min skuggvärld av osäkerhet,
Från övergivenheten i mitt fängelse.

Det kommer inte att bli lätt för dig.
Ju närmare du kommer mig,
Desto blindare slår jag kanske tillbaka.

Men jag har hört att kärleken är starkare än tjocka murar -
Och däri ligger mitt hopp.
Jag ber, försök riva dessa murar med fasta händer,
Med varsamma händer - för ett barn är mycket känsligt.

Vem är jag, kanske du undrar?
Jag är någon du känner mycket väl.
Jag är varje man du möter.
Jag är varje kvinna du möter.
Jag är också du själv.



Av okänd författare


Kallt!

Idag är det kallt! Jättekallt! -12 grader närmare bestämt! Brrrrr...

Vad ni har blivit dåliga på att kommentera! Eller, det har ni väl alltid varit...(alla utom Johan och Emma). Det är ju inte så roligt att skriva om man inte får några reaktioner på det man skriver! Därför uppmanar jag alla att skriva MINST tre kommentarer var och en av dem skall vara på inlägget om bråk! Så det så! Jag ser ju att ni läser, så det är bara att börja kommentera också!


Dagens

Musiktips: Bengt Johansson
Middag: Hamburgare med bröd och potatismos (potatismoset skall vara i hamburgaren, jag åt alltid det på knappekulla, det var längesen! Bröd och potatismos är en bra kombination)
Temperatur: -8 grader
Snödjup: 5 cm 
Läsare: Emma
Plugg: Drama och bild
Hemsida: http://www.emunity.net/ här kan man skicka gratis sms!
Visdomsord: "Skäms inte för att du är människa, var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig, och det är som det skall."


Nej, ni har inte kommit fel!

Det är bara min blogg som fått ett annorlunda utseende! Jag har nämligen fått en alldeles egen webdesigner! :-) Då kan det bli såhär snyggt! Men det är jag som har beställt jultemat! Jag tyckte det passade väldigt bra, allt annat är ju juligt nu, så varför ska inte min blogg vara det? Tack älskling! <3

God Jul!

Vet ni vad?

Det är bara två veckor kvar till Julafton! Två veckor! Det är ingenting! Det är hemskt vad tiden går fort! Men det är ju trevligt att det är så kort tid kvar... jag måste bara köpa julklappar! Det jobbiga är att jag typ inte kan köpa några fler för än jag är i Lerum, eftersom jag annars måste ha med dem på tåget...Det känns lite stressande, jag hade hellre velat vara färdig nu...

Jaja, det löser sig nog!

Att bråka

"Om man aldrig bråkat känner man nog inte riktigt varandra" var det en som sa på radion häromdagen. Den meningen fastnade i mitt huvud. Hur hon menade vet jag inte, för det var helt ryckt ur sitt sammanhang, men i alla fall så håller jag inte med. Det lät som att hon menade att man inte känner sin partner ordenligt förrän man har bråkat med den. Visst finns det en sida av personen som man inte känner så väl, man har aldrig bråkat med personen, så man vet inte hur den är att bråka med. Men man kan ändå ha sett personen arg och veta hur den beter sig då. Jag tycker att om man känner alla andra sidor av en person, utom just den hur det är att bråka med den, så tycker jag visst att man känner varandra.


Jag och Edvard har aldrig bråkat. Vi har aldrig ens varit nära. I början tänkte vi att det kommer nog snart, men tiden går och det kommer liksom aldrig. I början skämtade vi om att vi skulle börja bråka bara för att få det överstökat, men det funkar ju liksom inte riktigt. Jag är nog mest rädd för att det ska bli så jättestort när (eller om) vi väl bråkar. Men jag hoppas att vi klarar av det också.


Det är som att samhället har bestämt att man ska bråka i ett förhållande. Man hör ofta folk säga att "det är helt notmalt att bråka i ett förhållande". Men om man inte bråkar då, är man onormal då? Kan man inte ha ett förhållande om man inte bråkar? Jag tror att folk har olika sätt att lösa sina problem på, jag menar, det är ju inte så att jag och Edvard aldrig haft problem, men vi bråkar inte om dem. Vi pratar istället :-) Vilken klyscha, men det är sant!


Jag vill veta vad ni tycker och framförallt era erfarenheter! Bråkar ni? ;-)


När vi ändå är inne på relationer: Att fira jul ihop verkar vara något slags mått på hur seriöst ett förhållande är. Varför det? Jag förstår faktiskt inte, att man firar jul ihop betyder väl inte mer än att man tycker det skulle vara trevligt och mysigt att fira jul ihop, eller? Det tycker jag i alla fall. Jag kan tycka att det finns andra saker som mäter hur seriöst ett förhållande är, tex. om man bor ihop, är förlovade, gifta eller har barn ihop. Men jag vet inte, det kanske bara är om man firar jul ihop som räknas? ;-) Apropå giftermål så verkar det också finnas någon slags norm i samhället om när man ska börja fira jul ihop. När man har fått barn ihop, eller möjligtvis när man gift sig verkar vara okej. Varför? Är det någon som kan förklara för mig vad som är så speciellt med att fira jul ihop???


Söndagkvällar

Idag har jag haft drama, vilket var ganska intressant och bild vilket var jätteroligt eftersom vi fick hålla på med lera! Det fick mig att sakna keramiken på Hjälmared jättemycket! Tråkigt att man inte riktigt har möjlighet att hålla på med keramik hemma.... det var ju så roligt!

Jag tycker mycket illa om (jag har hört att man inte ska använda ordet hatar) söndagskvällar. Söndagkväll betyder slutet. Slutet på en underbar helg. Det är såhär: varje fredag (som Edvard har ledig helg och halft när han inte har det också) flyttar jag liksom in hos honom och Linnea. Sen har vi det alldeles underbart och gör allt tillsammans hela helgen, men sen blir det söndag kväll. "Varför blir det alltid söndagkväll?" som Edvard sa igår. Jag skulle vilja ha ett liv utan söndagkvällar, utan att jag behöver flytta ut igen varje söndag, för det är lika tråkigt varje gång. Det blir ännu jobbigare när det är som denna veckan, när vi inte kan träffas igen förrän på onsdag, det är ju jättelång tid! :-(

Slutdeppat! Nu ska jag se på julkalendern och äta alla chokladbitar i min chokladkalender som jag missat i helgen! :-)

Ville bara säga en sak...

Jag klarade tentan!!!! :-D Jippie!

Dagens

Musiktips: Anberlin, Time and Confusion
Middag: Fisk och räkgryta med ris
Temperatur: - 3 grader
Snödjup: 5 cm
Läsare: Johan
Plugg: Finslipning på rapport
Hemsida: http://www.crossnet.se/ (Man kan lyssna på Munken&Kulan julkalender!)
Visdomsord: "Glöm aldrig att kärlek är den mäktigaste kraften på jorden."


Andra advent


Mörkret tätnar i advent
och vårt andra ljus blir tänt.
Gud bevare dem som gråter.
Låt dem le och leka åter.


Av: Britt G. Hallqvist

Parmiddag :-)

Ja, igår hade vi (jag och Edvard) parmiddag, det blev så. Det var några kompisar från klassen på Hjälmared som kom hit, det blev tre par :-). Det kan bero på att det finns fem par inom våran klass, så det är svårt att pricka in någon som inte är ett par :-) I alla fall så bjöd vi först på glögg, sen åt vi middag, spagetti special (spagetti, köttfärssås, bearniessås och ost i gratäng i ungnen) Sen blev det ris a la malta till efterrätt. Mmmm, det var gott. Samtalsämnena under kvällen var mycket varierande, allt mellan kroppsbehåring och varför alla borde bo i Luleå ;-) Sen spelade vi Land & Stad och sedan såg vi på massa roliga klipp från youtube :-) Det var en väldigt trevlig kväll!

Vi fick ett jättefint kort från Isak, förstorat till 30X40 cm! Jag tycker jättemycket om det kortet och Edvard hade en ram som passade jättebra så vi ska sätta upp den på väggen nu! :-) Titta vad fint det blev!

image15


Idag har jag ock Edvard diskat i en timma och en kvart! Det blev ju en del disk från igår. Jag vill ha diskmaskin! Tänk så mycket tid man skulle spara! Tänk på det, det är lyx med diskmaskin! Vi hade egentligen tänkt gå till kyrkan idag men vi orkade inte det så det blir en mysdag istället. Mysbyxor och film :-)

Gårdagens

Musiktips: Green Day
Middag: Spagetti special och ris a la malta till efterrätt :-D
Temperatur: 2 grader
Snödjup: 5 cm
Läsare: Johan
Plugg: Inget
Hemsida: http://www.youtube.com/ där kan man hitta mycket roligt!
Visdomsord: "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet."


Fixardag

Det snöar här nu! :-) Det är på tiden, eftersom nästan all snö smält bort de senaste dagarna :-(

Igår var det Idol och rätt person vann! Marie är bäst! Amanda är också bra, men hon skulle inte passa alls lika bra till att göra den skivan som skivbolaget redan bestämt allt på. Vinnarlåten var ju inte jättebra tycker jag, men man kommer säkert få den på hjärnan och gå runt och sjunga på den hela vintern ändå.

Idag är det fixardag. Idag ska jag och Edvard tvätta (fast det har vi redan gjort), städa, handla, klippa Edvard och laga massa mat. För ikväll kommer det massa trevliga människor hit (hem till Edvard). Då ska vi bjuda på middag och ha jätteroligt och trevligt.

Idag fyller min blogg en månad! Grattis! :-D Jag var ju lite osäker på om jag skulle tycka om att blogga, men det gör jag som ni kanske märker :-) Jag ska behålla bloggen så länge jag tycker det är roligt att skriva och så länge någon läser.

Idag är det också Julmarknad på Hjälmared. Jag hade velat vara där! Jag fick ju aldrig riktigt uppleva den magnifika julmarkanden förra året eftersom vi aldrig hade tid att gå och titta, vi bara var i vårat lekrum och tog hand om massa barn. Vill ni se lite bilder så kan ni säker titta in här lite senare under kvällen eller imorgon. Jag och Edvard var i samma grupp på julmarknaden, det hände inte speciellt mycket då.... men det var ju i alla fall en början och många gemensamma minnen :-)

Nu ska vi fortsätta fixa, vi ska snart åka och handla!

:-(

Aaaaargh! Nu försvann allt som jag hade skrivit!!!! Bara för att Edvard har dumma knappar på sin mus!!! Så nu tänker jag i ren protest inte skriva det jag redan hade skrivit, det är ju så sjukt tråkigt att sitta och skriva allt igen!

Men kanske senare att jag orkar.....så ni får vänta tills dess!

:@

Dagens

Musiktips: Adolphson och Falk, Mer jul (för det vill vi ha!)
Middag: Citronkyckling med kokosmjölk och ris
Temperatur: 4 grader :-(
Snödjup: 5 cm
Läsare: Emma
Plugg: Musik och drama
Hemsida: www.crossnet.se
Visdomsord: "And you can't fight the tears that ain't coming, or the moment of truth in your lies"


Pepparkaksbak

Grattis Marie! Rätt person vann! Men det visste ni ju redan! ;-)

Här kommer Edvards bilder från pepparkaksbaket :-)

image12

image13

image14
Foto: Edvard Jonsson


I skolan

Hejsan!
Nu är jag i skolan, sitter vid en skitseg dator! Men jag hoppas att det ska gå att publicera ändå. Idag har vi haft musik hela förmiddagen! Det var jättekul! Vi har bland annat masserat varandra, dansat långdans, gjort ramsor och lekar, spelat på stenar och gjort egen musik! Allt utan att känna minsta prestationsångest eller press! Läraren var verkligen jättebra, hon var pensionär egentligen men brann verkligen för sitt jobb, så mycket att hon var beredd att åka till Luleå från Stockholm bara för att ha oss! Tänk att man kan skapa musik bara med stenar, helt otroligt, det lät verkligen jättebra och man hörde vilka låtar det var också! Ja, det var verkligen roligt!

Vi fick lära oss allas namn också, som jag redan sagt finns det fem Elin i klassen. Det var lite roligt när vi stod i bokstavsordning och skulle rabbla alla namn, och varje gång vi kom till oss fick vi säga Elin fem gånger! :-) Ja, det går kanske bra ändå, en kille i klassen kallar oss efter efternamn istället. Det verkar faktiskt enklare.

Nu ska vi snart ha drama (jag har lunch nu). Jag är inte riktigt lika taggad för det, det kan omöjligt vara lika bra som musiken. Dessutom är jag mycket mer sugen på att åka hem till Edvard, han är ledig idag! Men, det kanske blir bra ändå, sådana saker brukar bli kul tillslut ändå!

Apropå lunch, varför har vi en timma och en kvarts lunch? Det är ju helt onödigt, jag har ätit och suttit här vid datorn en bra stund nu, men det är ämdå en halvtimma kvar tills vi börjar! Jag hinner ju lätt gå hem och äta på lunchen, men det är ganska osocialt, så jag brukar faktiskt inte göra det....även om det är ganska smidigt.

Jaha, nu ska jag bara vänta på att lektionen ska börja....

Dagens

Musiktips: Kelly Clarkson
Middag: Rosa fiskpasta, Mums!
Temperatur: 3 grader :-(
Snödjup: 10 cm
Läsare: Edvard
Plugg: Bild
Hemsida: http://www.eniro.se/ bra till allt! Jag överanvänder den lite tror jag...
Visdomsord: "Du kan inte se om du blundar, ta emot med knuten hand, inte tänka onda tankar, knyta vänskap utan band."


Jag blir sugen!

Det spelar ingen roll att jag åkte i tisdags, det är ju såhär det ska vara! :-D
http://www.skistar.com/parser.php?did=20:986

ICA

Visst har ni hört? Det hoppas jag att ni har. ICA packeterar om sin utgångna köttfärs med ett senare datum och säljer den. Men det är inte allt, dåligt kött läggs i en låda och mals till köttsfärs, eller så marineras det och man försöker sälja det igen, går inte det, grillar man det och försöker sälja det igen, dåligt kött! Köttfärs som hamnat på golvet plockas upp och packeteras om och säljs! Jag mådde illa när jag såg det! Detta gäller fyra ICA Maxi butiker i stockholmområdet, men det får ju en att tänka, om de fyra de kollade gjorde så, gör inte alla andra så också?
Läs artikeln eller Se hela programmet

Vem hade kunnat tro detta, om lilla söta ICA, som vi alla litar så mycket på.  För visst hade vi inte blivit förvånade om det varit Netto eller Lidl? Men ICA tillhör ju sveriges själ på något sätt! Jag hoppas att ingen ICA-handlare i hela Sverige vågar röra köttfärsen på ett bra tag! Det vore ju oerhört dumt av dem! ICA säger i alla fall att de ska utbilda all personal i livsmedelshygien och göra granskningar av alla butiker i hela Sverige under de kommande veckorna. Du kan läsa mer här.

Jag får en klump i magen av tanken på att vi ska åka till ICA maxi och köpa köttfärs på lördag....

Pust!

Nu är jag äntligen hemma efter en HEL dags skolgång. Jag gick från 8.15-16.15 idag! Segt! Fast det var ganska roligt faktiskt, först hade vi kursintroduktion, denna kursen heter "Språk, estetik och lärande" så det kommer bli en hel del estetande, idag började vi med bild. I vanliga fall tycker jag inte alls om bild, jag kan inte rita. Men denna gången var det ganska roligt. Läraren, som jag för övrigt diggar stenhårt, visste verkligen hur man skulle göra så att man inte kände sig dum eller inte jämförde varandra på ett dumt sätt. Dessutom fokuserade hon mer på hur man kunde använda bilderna än hur fina de var. Imorgon är det dags för musik och drama! De hade tydligen flygit hit någon musiklärare från Stockholm, bara för vår skull! Hoppas hon är bra då!

Det regnar idag! :-( Det har försvunnit massa snö och det är svinigt halt ute! Det är blankis med vatten på, det går överhuvudtaget inte att gå om det inte är sandat. Jag vill ha kvar snön! I alla fall till 14:e, sen kan den få flytta en bit söderut! ;-)

Igår bakade jag och Edvard pepparkakor! De blev jättefina, jag undrar bara hur jag ska kunna äta upp alla, Edvard kan ju inte äta dem! :-S Men jag vet några som kan hjälpa mig på lördag, för då ska vi ha hjälmaredare på middag :-) Det ska bli jättekul! Edvard gjorde citronpepparkakor också, fast inte så många, för vi hann inte det! :-( Men vi får göra resten imorgon eller nått! De var goda faktiskt, fast de smakar inte så mycket pepparkakor, mer citron.... Edvard har lovat att jag ska få publicera lite kort som han tog när vi (eller mer jag eftersom han tog kort hela tiden) bakade. Men det kan ju dröja några veckor ;-)

Gårdagens

Musiktips: Patrik Isaksson
Middag: Pasta med bacon och champinjonsås
Temperatur: 0
Snödjup: 20 cm
Läsare: Emma! (Med 13 kommentarer!)
Plugg: Inget :-) Men jag gjorde en massa annat nyttigt.
Hemsida: http://www.hm.com/ (Hm är den bästa klädaffären, alla kategorier)
Visdomsord: "Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat." / Isabell 7 år


Juligt

Jag har löpt en julstjärna, inte en sån som man hänger i fönstret utan en blomma. Den är jättefin! :-)

När jag har diskat ska jag göra fler julkort! Jag ska göra färdigt dem också, så att jag kan skicka dem snart! :-) Det ska bli kul.

Ikväll ska jag och Edvard baka pepparkakor :-) Jippie! Det känns som att nästan allt jag gör nu är juligt, men det är ju trevligt.

Gårdagens

Musiktips: Alanis Morissette (Jag har börjat lyssna på henne och insett att jag kan typ alla hennes låtar utan att veta vem det var som gjorde dem :-))
Middag: Pasta med skinksås
Temperatur: -2
Snödjup: 20 cm
Läsare: Johan :-) (även om Emma var duktig också, så skrev Johan fler kommentarer)
Plugg: Lusten och möjligheten och en spännande utvärdering av kursen.
Hemsida: http://www.mattsundsbacken.se/
Visdomsord: "Att vänta en glädje är också en glädje"

Nu ska jag äta frukost! :-)


Igår var en stor dag!

Åååååh, jag blir så sur! När man verkligen, verkligen, VERKLIGEN vill skriva på sin blogg så funkar inte internet!!! :@ Här kommer det jag skrev igår i alla fall:

Idag är en stor dag, idag är dagen då jag har tagit mina första skidsvängar för säsongen! Idag är dagen då Edvard har tagit sina första skidsvängar på fem år! Idag är dagen då jag för första gången åkt skidor utan hjälm! Idag är dagen då jag för första gången åkt i måttsundsbacken!

Det var jag, Isak och Edvard som ikväll tog oss till kvällsskidåkningen i måttsundsbacken. Den öppnade i helgen och idag var första kvällen den hade öppet. Vi var tre tappra skidåkare som var ute efter säsongens första åk. Det var roligt! Mina förväntningar på hur kul det skulle vara var skyhöga, men när det gäller skidåkning kan man aldrig bli besviken, det blir vad man gör det till! Detta var det tidigaste på säsongen jag åkt någonsin, en historisk kväll! Kom ihåg den fjärde december! Mina förväntningar på Edvard var låga, men det verkar som hans förväntningar på sig själv var skyhöga. Som jag sagt har han inte åkt på fem år, och han har inte åkt mer än fem dagar. Han hade sagt till mig att han inte kunde åka, men det var inte sant! Visst kunde han åka! Snyggt såg det ut också! Visst finns det saker att jobba på, men herre gud, han är skitbra för att ha åkt i bara fem dagar! Rena naturbegåvningen! J Vi ramlade lika många gånger var, en gång. Först blev jag arg för han vägrade säga att han var bra, han tyckte verkligen att han var dålig, men tillslut fick jag honom att "erkänna" att han var bra. Då var jag nöjd J Isak sa att det var för att han var norrlänning, men jag vet inte, nog kan norrlänningar ha ett självförtroende också!

Nog om Edvard. Det var roligt att åka med Isak också! Han körde telemark, det såg riktigt snyggt ut! Visste ni förresten att rumpnissar pratar göteborgska och att det är sommar här i norrland nu J Det finns bara en människa som Isak!

Jag åkte utan hjälm idag. Anledningen var att pappa glömde min hjälm i Lerum! Det var väldigt kallt att köra med bara mössa, jag frös om öronen. Jag vågade faktiskt inte köra lika fort som jag brukar, jag tänkte att "Om jag ramlar nu dör jag" inte för att jag inte brukar tänka så, men det var ju mycket större risk att dö nu, när jag inte hade någon hjälm.

Måttsundsbacken då? Jo, den var fin! Mycket brantare än jag hade förväntat mig, det var bara en av de tre backarna som hade öppet och det var den flackaste av dem, men jag tyckte den var lagom. Den skulle nog vara blå, kanske till och med röd på vissa ställen. Det tråkiga var att det var massa småkullar (alltså inte högar, utan mer som kullar, fast väldigt små) i den och den var ganska ojämn, så det var svårt att köra carving. Det finns en backe där som är jättebrant, eller, typ svart i alla fall, jag blev positivt överraskad! Men den var ju inte öppen nu, så den får jag pröva nån annan gång. Snön var bra, det var hårt under, snökanonssnö, men inte is och så låg det lite nysnö ovanpå, fina förhållanden!

Det har varit en jättebra kväll! Det bästa var att Edvard tyckte det var roligt att åka! Han var minst lika taggad som mig att hinna ett åk till. Ni skulle sätt leendet när han körde ifrån mig för att jag hade stannat och väntat på honom <3 (men jag kom ju ändå först ner!) Det blir nog många skiddagar framöver! Som jag sa till honom, "Jag känner hur skidentusiasten i dig växer" (det syns på hans glittrande ögon!)


Dagens läsare

Ställningen just nu:
1. Johan, 5 ggr!
2. Edvard, 3 ggr (domaren är inte alls partisk ;-))
3. Delad mellan alla dessa som har blivit två gånger var:

Mattias

Emma

Pappa

Mamma

Josefin
4. Delad bland dessa som blivit en gång:

Sofie

Hanna

Erik

Men det är bara att fortsätta kämpa! :-) Jag vet i och för sig att det lutar åt att stormästaren vinner igen idag, han har nämligen skrivit sex kommentarer idag!


Idag är en stor dag

Idag är en stor, STOR dag! Men jag tänker inte säga vad det är som ska hända, det får ni veta sen! :-) (Det finns en risk för att jag överdriver detta lite!) Det ska i alla fall bli väldigt roligt!

Igår var jag hos Edvard, vi julade oss ;-) alltså, som i jul. Fast jag ska inte säga vad vi gjorde, det tillhör smusslandet inför julen :-) men sen åkte vi och handlade (inte för att jag köpte nått mer än peppakaksdeg, men ändå). Sen gjorde vi (fast mest Edvard) citronpepparkaksdeg. För imorgon är också en stor dag, då ska vi baka pepparkakor!!! :-D Å så roligt och juligt! Jag köpte massa pepparkaksformar på Åhléns i söndags! Så nu ska vi göra jättefina pepparkakor! :-)

Det känns roligt att min familj är hemma igen, inte för att jag träffar dem ändå, men det blir betydligt fler kommentarer på bloggen, framför allt tack vare Johan :-)

Gårdagens

Musiktips: Anberlin, Time and Confusion
Middag: Korv och pommes frites
Temperatur: -2
Snödjup: 20 cm
Läsare: Pappa
Plugg: Lusten och möjligheten (en JÄTTElååååång artikel)
Hemsida: http://www.lerum.missionskyrkan.se/ :-)
Visdomsord: "Kärlek och förnuft är för evigt varandras fiender."


Fakta

Nu är klockan tjugo över två och det är mörkt ute, mörkt på riktigt! Helt svart!

Svansele

Här är Edvards bilder från Svansele, han är lite efter ;-)


Bensinskatten

Jag läste nyss den här artikeln. Det verkar som om Kd äntligen kommit på bättre tankar! Många bra saker där, höjd bensinskatt och borttagning av importtullar på etanol, dessutom ett förbud mot att sälja bensindrivna bilar efter 2015, wow! Kan det bli bättre? Tänk om de här idéerna kunde bli verklighet också! Jag undrar bara vad som fått dem att ändra sig? Vänder de kappan efter vinden, eller har de förstått att Gud inte vill att vi ska förstöra jorden? Jag vet ett annat parti som haft de här idéerna ganska länge, så jag tror att jag håler mig till dem....

:'-(

Det är jättevarmt och all snö smälter bort och det ska regna i eftermiddag!!!! :'-( Usch vad ledsen jag blir, den skulle ju få ligga kvar enda till jul! Inte för att jag tror att allt försvinner men ändå, det blir så tråkigt, och halt!

Nu ska jag se på julkalendern! :-)

Dagens

Musiktips: Julmusik i största allmänhet, så mysigt!
Middag: Köttbullar med potatismos och gräddsås
Temperatur: -2 grader
Snödjup: 20 cm? det ökar!
Läsare: Mattias
Plugg: Inget!
Hemsida: Hyr film online på cdon,skitbra! Man kan se hundtricket gratis också!
Visdomsord: "Kärleken tror man är så enkel som att andas och så härlig som nyfallen snö, och det är den."


Söndag i Advent

Idag har jag varit i kyrkan, alldeles ensam :-( för Edvard jobbade, men det var ju trevligt att vara i kyrkan! Jag var i Efs-kyrkan. Så jag har sjungit alla fina psalmer! Det var trevligt, så som det ska vara på första advent.

Efter det gick jag på stan för det var skyltsöndag, det var väldigt mysigt, fast väldigt mycket folk. Jag har aldrig sett så mycket folk i Luleå på samma ställe förut. Men det var många tomtar och ljusgirlanger och julmusik och annat trevligt.

En affär som är svinbra är tiimari! Det är en såndär pysselbutik som har allt och lite till och ganska billigt också! Jag köpte mer julkortgrejer där, så nu ska jag göra ännu fler julkort! :-D

Idag såg jag Harry Potter och Fenixorden! Den var bra, Harry Potter är alltid bra, men det är helt sjukt vad förkortade filmerna är! Stackars de som bara ser filmerna, de lär ju inte förstå nånting, det är knappt att jag hänger med som har läst alla böcker flera gånger. Sen missar man ju alla de där gobitarna som är så sköna och underbara i böckerna, och många, många, många detaljer! De kan få lite problem med det i framtiden tror jag, för de händer att de missar detaljer i filmerna som kan vara viktiga senare..... Jag säger inte att filmen är dålig, det är bra underhållning, men boken är tusen gånger bättre, och framförallt något helt annat!

Nu ska jag snart sova!

Första Advent




Vinden susar i advent
och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevare dem på färden.





Ett litet barn av Davids hus
ska göra vinternatten ljus.
Ett barn ska hjälpa oss att tro,
här mitt ibland oss ska det bo.

Ett barn som kommer ifrån Gud
ska lära oss sin kärleksbud.
Det är advent, och än en gång
ska jorden höra änglasång.

Ett barn ska hjälpa oss att tro,
här mitt ibland oss ska det bo.
Det är advent, var glad, tänd ljus
för Frälsaren av Davids hus!



Av: Britt G Hallqvist

Idag

Idag har jag:

  •  Diskat
  • Gjort snöbollar (julgodis)
  • Diskat
  • Lagat mat
  • Diskat
  • Tvättat
  • Bytt handdukar (nu är de också julröda!) 
  • Duschat

Nu ska jag snart till stan för sen ska jag och Edvard åka till Ersnäs i träffa hans familj och hans syster med familj :-) Det ska bli trevligt!


Idol

Idol, idol idol! Ja, jag har fortfarande inte sett idol och kommer inte att göra det heller, men jag har sett alla kipp som går att se på www.tv4.se/idol , sjukt bra sida! Som jag har sagt förut, Marie och Amanda är bäst, något de bevisade igår! Det var helt rätt och på tiden att Andreas åkte ut. Bäst igår var Amanda med Hallelujah och Marie med I have nothing, surprise? Nu är jag laddad för finalen på fredag! Den blir grym!

Julhandeln väntas slå alla rekord i år, vi väntas handla för 62 miljarder kronor i Sverige. Det motsvarar ungefär 6700 kronor per person!!! Det är helt sjukt! Tänk vilken konsumtion! Då tänker jag att jag i alla fall inte handlar för så mycket, långt ifrån. Men egentligen, så är ju julhandeln den bästa konsumtionen. När annars köper du så mycket saker som du skall ge till någon annan? Vi köper ju bara saker till oss själva annars, vi köper saker bara för att vi vill ha dem, för att det är ett begär. Men vid jul, då köper man inte bara för att man vill ha, då köper man för att man vill ge! Om det är någon gång man borde spendera mycket pengar, så är det väl då?

Nedräkningen har börjat!

image10

Första december! Jag har precis sett på Julkalendern. Det var jättemysigt med granen på ena sidan och adventsljuset på den andra! Julkalendern heter "En riktig Jul" och den kan du se här, visst följer ni julkalendern varje år? Årets Julkalender handlar om Mila som alltid har bott med sin Mamma, en knapp månad innan jul berättar hennes mamma att hon har hittat en kille. Mila får en stor klump i magen och önskar sig inget annat än en riktig jul, en med bara hon och mamma. Hennes önskelista skickas till tomten, som genast sätter igång med att lösa problemet..... Här kan du läsa mer. Det verkar vara en riktigt fin julkalender med en bra verklighetsanknytning, samtidigt som det är väldigt mycket saga, precis som en julkalender ska vara! Visst är det skönt att tomten och alla hans nissar finns? Jag som alltid undrat!

Nu ska jag sätta igång med julstöket!

Gårdagens

Musiktips: Regina Spektor, Samson
Middag: Chili con carne med ris
Temperatur: -2 grader
Snödjup: 20 cm
Bok: Populärmusik från Vittula
Läsare: Mamma
Plugg: Skrev klart min rapport!
Hemsida: www.ikea.se Ikea är bäst!
Visdomsord: "Att svara innan man lyssnat är en dårskap och en skam"


RSS 2.0